ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Търсят парите на Арафат и истината за смъртта му
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:06 / 17.11.2004Коментари (0)837
Ясер Арафат е имал дял в българска банка, която е била приватизирана през 1996 г., съобщи сайтът www.arabnews.com. Името на банката не е посочено. Сайтът съобщава, че Палестинската автономна власт се е свързала с американската фирма за финансови разследвания Скотс-Морсби, за да бъдат издирени банковите сметки, акции и недвижима собственост на починалия Ясер Арафат и роднините му. Разследването може да отнеме години. Самият Арафат е признал, че притежава две компании със седалище в Тунис. Едната е главен акционер в мобилни оператори в Алжир и Тунис. Другата притежава луксозни хотели, туристически комплекси и жилищни сгради в Ливан, Тунис, Алжир, Франция, Австрия и Испания. Смята се, че банковите сметки на Арафат са разпръснати из данъчни убежища като Каймановите острови, Люксембург и Лихтенщайн. Други свързани с Арафат сметки са проследени до България, Австрия, Белгия, Швейцария, Франция, Швеция и Гърция, се казва в информацията. Според различни оценки състоянието на Арафат е между 250 милиона и 6,5 милиарда долара. Според сайта решението за разследването е било взето след като съпругата на Арафат Суха и главният му финансов съветник Мухамад Рашид отказали да представят пълна справка за тайните фондове на Палестинската автономна власт.
Направление "Банков надзор" в БНБ разполага с информация за всички акционери в българските банки. Починалият палестински лидер Ясер Арафат няма участие в тях лично или чрез свързани с него лица. Това заявиха от Централната банка вчера. БНБ е готова да предостави информация за всички трансакции от 1997 година насам. Засега обаче няма подаден сигнал от палестинската автономна власт или от упълномощени нейни представители за проверка на трансакции в български банки от името на Арафат. От банката уточниха, че нямат искане за проверка и от американските финансови детективи.

Медицинското досие на покойния палестински президент Ясер Арафат може да бъде предадено на "имащите право" над него, ако те го поискат, обяви говорител на френското министерство на отбраната, цитиран от Франс прес. Ако хората, които имат право над досието, го поискат, законът, който е в сила и за военните, и за цивилните лекари, предвижда медицинското досие да бъде предадено, каза говорителят Жан-Франсоа Бюро. Френското министерство на отбраната снощи не бе в състояние да уточни дали във военната болница, където Арафат почина миналия четвъртък, е получена такава молба. Вчера палестинският премиер Ахмед Корая реши да поиска от Франция медицински доклад за причините, довели до смъртта на Ясер Арафат. Дни наред се носят слухове и сред палестинците, и в арабския свят, че е възможно палестинският лидер да е бил отровен от Израел, напомня АФП. Информацията е по БТА.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Арестуваха певицата Диона
Борба за влияние в Близкия Изток
Футбол - други
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да (646) 54%
Не (438) 37%
Не мога да преценя (103) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: