Утре е съдебното заседание по обжалване смъртните присъди на нашите медици в Либия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:17 / 28.03.2005
912
Заседанието е насрочено за 10.00 ч. българско време и ще бъде гледано от петчленен съдебен състав на Върховния касационен съд на Либия. Чуждестранни медии ще отразяват събитието. Това съобщи дипломатически източник в Триполи. Според практиката на тази инстанция решението на съда се очаква да бъде произнесено в срок до 2 месеца. От българското посолство потвърдиха, че на заседанието се очаква да присъстват чуждестранни дипломати в качеството им на наблюдатели на процеса, предаде БНР. Защитниците на българите - Пламен Ялнъзов, Георги Гатев, Хари Харалампиев и египтянинът Емин Ад Дип, които от снощи са в либийската столица, се очаква днес да се срещнат с медицинските сестри в затвора Джудейда в Триполи.
Очаква се в Триполи да пристигне египетският адвокат Емин ад Дип, който за първи път ще участва в защитата на осъдените. Освен това базираната във Франция международна организация "Адвокати без граници" изпраща като свой представител на процеса известния парижки адвокат Еманюел ал Тит. Според него целта на "Адвокати без граници" е да провери дали универсално приети законни условия и процедури се спазват стриктно.Еманюел ал Тит каза за Би Би Си, че за всички формалности по пътуването е трябвало да се събере максимална международна поддръжка, включително и на високо европейско равнище. Междувременно делото срещу българските медици в Либия ще е предмет на разговор на срещата на външния ни министър Соломон Паси с генералния секретар на ООН Кофи Анан.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Израел обяви прихващането на огромна част от изтреляните 180 иран...
Иран изстреля над 100 балистични ракети срещу Израел
Един от най-великите си отиде от този свят едва на 58 години
Голям завод спира производство след 100 години работа, хиляди ще ...
Откриха тялото на Хасан Насрала
Започва поетапната евакуация на българите в Ливан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).