Варварските атентати в Лондон: 37 убити, над 700 ранени

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:42 / 08.07.2005
3836
Продължава да расте броя на жертвите и ранените след варварските бомбени атентати в централен Лондон вчера.

Потвърдена е смъртта на 37 души. По официални данни ранените са над 700, като доста от тях са в изключително тежко състояние.

Отговорността за 7-те експлозии пое неизвестната до момента терористична гропировка свтрзана с мрежите на Ал Кайда и Осама Бин Ладен.

Засега няма информация за пострадали българи при атентатите в Лондон – това съобщи пред журналисти министърът на външните работи Соломон Паси.
Соломон Паси изрази съчувствие към британския народ и близките на жертвите при експлозиите в Лондон. "Следим с огромна загриженост развитието на обстановката. Нашият министър-председател е лично информиран и следи случая отблизо. Искам да изразя нашите най-дълбоки съболезнования за бомбените атентати в Лондон", каза министър Паси.

"Към посолството е създаден оперативен щаб, който следи развитието на обстановката. До този момент нямаме информация за пострадали българи, но както знаете обстановката е динамична", допълни министърът на външните работи.

МВР въведе засилени мерки за охрана след атентатите в Лондон. Увеличено е полицейското присъствие около чуждите посолства, в районите на летищата, гарите, автогарите. Извънредни мерки за сигурност са разпоредени и за атомната електроцентрала в Козлодуй.

След атентатите мюслманската общност в Англия е силно разтревожена от евентуални провокации спрямо мюсулманите на острова с цел отмъщение. Особенно разтревожени за сигурността си са момичетата приели исляма, тъй като те носят задължителните за вярата им забрадки, което лесно би ги издало.

Още по темата:
Терористи взривиха серия от бомби в транспортната система на централен Лондон
Тони Блеър: Това са терористични атаки
Има поне 1 загинал при експлозията на един от автобусите в Лондон
.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Израел обяви прихващането на огромна част от изтреляните 180 иран...
Иран изстреля над 100 балистични ракети срещу Израел
Един от най-великите си отиде от този свят едва на 58 години
Голям завод спира производство след 100 години работа, хиляди ще ...
Откриха тялото на Хасан Насрала
Започва поетапната евакуация на българите в Ливан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).