Започва изтеглянето на българи от Ливан

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:06 / 19.07.2006
1444
Очаква се първата група от 270 българи, които пожелаха да напуснат Ливан, да пристигнат с автобуси около 17 и 30 следобед във втория по големина Сирийски град Алепо. Това съобщи за Дарик радио зам.- външният министър Феим Чаушев.

Други 5 или 10 българи ще се качат на френски ферибот до Кипър.Още 30 или 40 наши сънародници поемат към дома, на бърда на гръцки кораб, който е акостирал в пристанището на Бейрут тази сутрин.

Предприети са всички мерки за сигурността на българите, които ще се качат на автобусите за Сирия, заяви Феим Чаушев.

О сирийския град Алепо сънародниците ни ще се приберат до Варна с два полета на „Хемус Ер” – единият на 21 юли, вторият на 23 юли. Феим Чаушев подчерта, че вариантите за евакуация по море продължават и че външното ни министерство преговаря с много от държавите, които са наели кораби за да изтеглят гражданите си от Ливан.

Зам.-министърът на външните работи определи като безпочвени обвиненията, че страната ни не полага всички усилия за бързата евакуация на своите граждани. Феим Чаушев посъветва сънародниците ни в Ливан да се евакуират и да не чакат утихването на конфликта.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Един от най-великите си отиде от този свят едва на 58 години
Голям завод спира производство след 100 години работа, хиляди ще ...
Откриха тялото на Хасан Насрала
Започва поетапната евакуация на българите в Ливан
Драстичен скок в цените на почивките в Турция
Проф. Витанов за края на войната в Украйна: Това ще бъде решено н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).