Жега и в Европа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:20 / 10.08.2013
1216
Рекордни жеги обхванаха и Западна Европа. Рекордни температури бяха отчетени в Унгария и Австрия, където температурите на места превишиха 40 градуса. Необичайно горещо бе и в Хърватия. Там разразили се горски пожари принудиха властите да изпратят самолети за гасене и да евакуират част от населението.

Австрия регистрира за първи път в историята си температури, надвишаващи 40 градуса по Целзий. Това е абсолютен топлинен рекорд от началото на редовното водене на статистика за температурите в средата на 19-ти век.

Температура от 40,6 градуса по Целзий беше измерена в Нойзидъл ам Зее, а 40,5 градуса по Целзий бяха регистрирани в Бад Дойч Алтенбург. Двата града се намират в източната част на страната.

В Гьосинг живакът достигна 40 градуса по Целзий. Метеоролозите посочиха, че предишният топлинен рекорд за страната е бил подобрен. Той беше поставен едва преди пет дни с 39,9 градуса по Целзий в Делах им Драутал на 3 август. Градът в провинция Каринтия притежаваше от 30 години абсолютния рекорд за най-висока температура в Австрия с 39,7 градуса по Целзий, измерени през 1983 г.


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Русия постави България в списъка с държави с деструктивни нагласи...
Николоски пред ЕС: Скопие не се отказва от идеята за качествена ж...
Започна гласуването за президентските избори в САЩ
"Бащата" на валутния борд: Няма никаква полза от еврото
Николоски с отговор на "истерията" в България: Стоя зад всичко, к...
Опозицията в РСМ, която започна скандала със знамената, призова з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).