11 317 са регистрираните в Бюрото по труда безработни в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:11 / 03.01.2013
1078
В националните изследвания Пловдив се нарежда на второ място след София по ниска безработица, с други думи тук лесно се намира работа. С тази особеност, че за разлика от столицата, тук няма особен избор за висококвалифицирана работа в сектори финанси, недвижими имоти, комуникации, както е там. Ако не придиряш много, ще си намериш каква да е работа. А какво предлагат програмите за временна заетост? Потърсихме Мария Георгиева, директор на Регионалната агенция по заетостта.

11 317 са регистрираните в Бюрото по труда безработни в Пловдив към началото на декември. Хора, освободени от временни дейности в преработвателните предприятия, могат да започнат в момента работа към общината пак за временна заетост, свързана с аварийно спасителни работи, по-точно - почистване на снега. По оперативната програма " Развитие на човешките ресурси" има места в схемите " Развитие" и "Подкрепа за заетост", където целевата група не са само младежи, а и по-възрастни хора. Предстои конкурс за още една младежка програма - " Ново работно място", тя ще се изпълнява след конкурс през годината.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ


Източник: ПОТВ

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдив отбелязва 116 години от обявяването на Независимостта на ...
Сигнал: Абсолютно безобразие, вече имаме и инцидент тук!
Изнасят данни за развитието на пазара на жилищни имоти в Пловдив
БМВ излетя от кръстовище в Пловдив - няма ни шофьор, ни номера
Днес спират движението по част от пловдивски булевард
Пловдив чества Независимостта на България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).