11-годишно момче от Пловдив прави мартенички, за да събере средства за рехабилитация

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:11 / 21.02.2024
4420
11-годишно момче от Пловдив прави мартенички, за да събере средства за рехабилитация. Мартеничките за предстоящия празник могат да бъдат закупени, чрез поръчка от фейсбук страницата "Да помогнем на Никола Димитров да проходи“. 

Малко преди Никола да навърши годинка лекарите му поставят диагноза детска церебрална парализа. Не дават оптимистична прогноза, но майка му Саша Димитрова не се предава.

И така започва търсенето на подходяща терапия за подобряване състоянието на Никола. Целта е да стане от инвалидната количка, да подобри фината си моторика и да проговори. Момчето претърпява цели 12 операции, по-голямата част от тях неуспешни. Ходи и на рехабилитация в България и чужбина. Рехабилитацията, която поема българската държава, обаче е крайно недостатъчна.

В търсене на адекватна рехабилитация Никола и майка му се озовават в клиника в Полша, където започват адекватно лечение и не след дълго резултатите са на лице. Един рехабилитационен курс в Полша, обаче струва между 4 500 и 5 500 евро, а сумата е непосилна за семейството. Затова и миналата година Никола и баба му започват да изработват мартенички. Събраната сума използват за рехабилитацията му. 

Дарителска сметка в УниКредит Булбанк

IBAN : BG22UNCR70001522564636

Титуляр : Никола Димитров

BIC(SWIFT) : UNCRBGSF

PayPal : za_da_ima_detstvo@abv.bg 

и в Revolut

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полиция и линейка на пловдивски булевард заради инцидент
Пловдивчанин откри в телефона на жена си чат с техен семеен прият...
Пловдивчанката, която искаше да кара с 240 в лява лента, с безумн...
Санират полусаниран блок в Пловдив за 1 милион лева
Много грозни сцени на кръстовище в Пловдив, извикаха полиция
Ефективна присъда за шофьора, блъснал фатално заместник-директорк...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).