11 отрязани дървета в "Тракия" заради нов път към голям жилищен комплекс

Автор: Ивет Калчишкова
Коментари (10)
10:29 / 25.07.2024
11666
Фирмата, строяща бъдещ жилищен комплекс на бул."Освобождение", е виновна за изсичането на 11 дървета. Тя вече е заплатила компенсаторно 20 хиляди лева на Община Пловдив, съобщи пред репортер на Plovdiv24.bg кметът на район "Тракия" Георги Гатев. Поела е и ангажимент да залеси 2 пъти повече дървета, отколкото са отрязани.

Читател на Plovdiv24.bg се свърза с нас, за да ни сподели за конкретния проблем, дискутиран ожесточено в социалните мрежи, но и сред жителите на район "Тракия".

Според гражданина няколко здрави дървета по бул."Освобождение" са били неправомерно отрязани. Публикуваме целия му сигнал отпреди ден без редакторска намеса:

"Така се изсичат дървета в Пловдив. Георги Гатев - кметът на "Тракия", Костадин Димитров - кметът на Пловдив, ако може да обяснят защо бяха изрязани тези дървета на булевард "Освобождение" до новия строеж срещу комплекс Оазис.

Сутринта в 8.30 часа се режеха, следобед в 18 часа всичко беше изчистено. Да отбележа, че всеки ден минавам оттам и дървета не бяха изсъхнали. В "Тракия" е пълно с изсъхнали дървета, които не се махат и при по силна буря могат да паднат. А тези бяха махнати за минимално време, явно някой е платил на правилния човек. Ако толкова са пречили, защо не се е използвала закупената от Община Пловдив  машина за преместване на големи дървета или се пази за нова... "

Кметът на район "Тракия" Георги Гатев бе запознат с проблема и разясни:

"Дърветата попадат в периметъра, в който ще се изгражда път, нещо като локално платно. Оттам ще се влиза в новия комплекс. Това място за път е било заложено в началото на проекта и още в предишния мандат на голяма община, когато е одобрявано решението за строеж, издавани са документите и е бил одобряван проектът. Това не е спонтанно решение, което е взето от днес за утре. Това са неща, одобрени от община Пловдив в предния мандат още преди нашата администрация да встъпи в длъжност".

Гатев каза, че са се опитали да преместят дърветата на друго място, но без успех. Той допълни, че получават всички сигнали на граждани относно изсъхналите дървета в района. По думите му една-единствена група от ОП "Паркове и градини" отговаря за сечта и те физически не могат да смогнат с всички сигнали.

Виж коментарите (10)

Още по темата (372):
12.09.2024 Брокер: Покупката на имот ще стане практически невъзможна, след като влезем в еврозоната
04.09.2024 Когато в "Тракия" нямаше жилищни мастодонти
28.08.2024 Собственик на агенция за недвижими имоти: Заплатите растат, а искате квадратът да е 500 евро! Няма да стане, свиквайте с новото нормално - 3000 евро!
18.08.2024 Община Пловдив е на трето място по брой на разрешителни за строеж на нови сгради в областта
28.07.2024 Кметът на "Тракия" се похвали с нова улица
21.07.2024 Читател: Тормозът започва в 7.00 часа
Още новини от Новини от Пловдив:
Полиция и линейка на пловдивски булевард заради инцидент
Пловдивчанин откри в телефона на жена си чат с техен семеен прият...
Пловдивчанката, която искаше да кара с 240 в лява лента, с безумн...
Санират полусаниран блок в Пловдив за 1 милион лева
Много грозни сцени на кръстовище в Пловдив, извикаха полиция
Ефективна присъда за шофьора, блъснал фатално заместник-директорк...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).