ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
11 отрязани дървета в "Тракия" заради нов път към голям жилищен комплекс
Автор: Ивет Калчишкова 10:29 / 25.07.2024Коментари (10)11665
© Plovdiv24.bg
Фирмата, строяща бъдещ жилищен комплекс на бул."Освобождение", е виновна за изсичането на 11 дървета. Тя вече е заплатила компенсаторно 20 хиляди лева на Община Пловдив, съобщи пред репортер на Plovdiv24.bg кметът на район "Тракия" Георги Гатев. Поела е и ангажимент да залеси 2 пъти повече дървета, отколкото са отрязани.

Читател на Plovdiv24.bg се свърза с нас, за да ни сподели за конкретния проблем, дискутиран ожесточено в социалните мрежи, но и сред жителите на район "Тракия".

Според гражданина няколко здрави дървета по бул."Освобождение" са били неправомерно отрязани. Публикуваме целия му сигнал отпреди ден без редакторска намеса:

"Така се изсичат дървета в Пловдив. Георги Гатев - кметът на "Тракия", Костадин Димитров - кметът на Пловдив, ако може да обяснят защо бяха изрязани тези дървета на булевард "Освобождение" до новия строеж срещу комплекс Оазис.

Сутринта в 8.30 часа се режеха, следобед в 18 часа всичко беше изчистено. Да отбележа, че всеки ден минавам оттам и дървета не бяха изсъхнали. В "Тракия" е пълно с изсъхнали дървета, които не се махат и при по силна буря могат да паднат. А тези бяха махнати за минимално време, явно някой е платил на правилния човек. Ако толкова са пречили, защо не се е използвала закупената от Община Пловдив  машина за преместване на големи дървета или се пази за нова... "

Кметът на район "Тракия" Георги Гатев бе запознат с проблема и разясни:

"Дърветата попадат в периметъра, в който ще се изгражда път, нещо като локално платно. Оттам ще се влиза в новия комплекс. Това място за път е било заложено в началото на проекта и още в предишния мандат на голяма община, когато е одобрявано решението за строеж, издавани са документите и е бил одобряван проектът. Това не е спонтанно решение, което е взето от днес за утре. Това са неща, одобрени от община Пловдив в предния мандат още преди нашата администрация да встъпи в длъжност".

Гатев каза, че са се опитали да преместят дърветата на друго място, но без успех. Той допълни, че получават всички сигнали на граждани относно изсъхналите дървета в района. По думите му една-единствена група от ОП "Паркове и градини" отговаря за сечта и те физически не могат да смогнат с всички сигнали.


Още по темата: общо новини по темата: 372
12.09.2024 »
04.09.2024 »
28.08.2024 »
18.08.2024 »
28.07.2024 »
21.07.2024 »
предишна страница [ 1/62 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Споко,народе! Като гръмне някой ден канализацията, защото е правена преди около 40 години,и не е предвидена за толкова много задници,и започне навсякъде в Тракия да мирише като в парламента,ония от"долината на широките гащи" сами ще си отидат по родните места.
+2
 
 
Тъжна работа. Как може за блокове да се правят връзки към булеварди за изход. Пещерско е цялото по този начин накичено и е някакъв ужас. А би трябвало всички подобни да се свързват със странична улица или да се направи локално платно, което да обедини всички блокове и на едно място да има излаз на булевард. Едно време всички блокове така са били проектирани. По бул. България например всички блокове имат такива връзки, нито един блок не излиза паркингът му към булеварда, покрай панаира даже си имат успоредно локална улица и на едно място прави връзка с булеварда...
на 25.07.2024 г.
+1
 
 
Много ми е любопитно... дали споменатата група от "Паркове и градини" може да отчете истинска дейност. Г-н Гатев да заповяда в парка срещу училище "Черноризец Храбър" и да преброи изсъхналите дървета, както и тези със сухи клони застрашаващи ежедневно възрастни и деца, които търсят сянка през лятото. Като стана въпрос за бул. "Освобождение" може и там да преброи колко дървета са се нуждаят от санитарно оформяне. Нямам идея какво точно и къде евентуално групата на "Паркове и градини" извършва по предназначение, но аз лично не съм видял никъде ефект от това. Освобождаването от паднали дървета и клони за мен е дейност предизвикана от инциденти, но не и планова.
0
 
 
Вие им разрешихте безумен комплекс , като затвор плътни стени с етажност до 18 етажа и инвеститора ще изкара сумати милиони печалба, бил платил 20 хиляди. Смешници....Съсипахте целия квартал и целия град!
+3
 
 
Крайно време е всички да излезнем на улицата и да изкажем мнение. Живея в А12 от 30 г. Такова чудо не е имало никога,тоя Гербер 2 дето го направиха по 50 коли на улицата всеки ден при положение,че си има знаци и всичко,освен събота и неделя щото селтаците ги няма. То по спирките по пешеходните пътеки не може да видиш кой ще пресича,кола идва ли не идва ли. И сега тая новата улица дето я правят там,няма да можем да се приберем по 30 мин. щото е с бариера. Гласувайте още за тоя нещастник с двете барбекюта в гората дето и нея направи леш.
+2
 
 
Този квартал е приключил. Да благодарим на всички управници, че не направиха нищо за да изчезнат изкуствените общини Марица и Родопи, че не пожелаха да се откажат от далаверите и че презастроиха Пловдив като китайски град. Ако може върху тези комплекси отгоре им да се построи по още нещо, че да не изпуснете някоя схемичка. И апе добър пример се дава с предходната администрация, ако си купя апартамент и се окаже, че наводнявам съседа отдолу, когато съседа дойде да се оплаче да му кажа, че това е станало при предишния собственик и да не поемам отговорност...
+3
 
 
И естествено пак обяснения от типа "ама то не бях аз, то така си беше решено". Дано поне направят както трябва подхода към булеварда. Недалеч от там, до Декатлон, колите на един комплексите Олимпия излизат директно през пешеходна и велоалея, застрашавайки преминаващите пешеходци - няма изграден подход със съответните обозначения и хоризонтална маркировка, само един знак стоп към паркинга на комплекса. Остава да гадаем кой и дали изобщо някой е позволил това недоразумение, предвид че на няма и 30 метра има прекрасен подход към булеварда от паркинга на Декатлон, към който можеше да се включи подходът към паркинга на жилищния комплекс. Дано поне тук се направи както трябва (не че се надяваме много). А за отрязаните дървета, които можеше да преместят - въпросната машина май беше закупена само за снимки. Може и да направят някоя показна пиар акция за 1-2 дървета и това ще е.
+2
 
 
важното е помаклъка да има къде да си паркират 20-30 годишните таралясници...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Пешеходният мост в Пловдив става общински
Лято 2024
Природни стихии
Край с хартиените медицински бележки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: