11 с вирусен менингит - хоспитализирани за последната седмица в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:33 / 23.07.2012
2759
11 случая на вирусен менингит са хоспитализирани за последната седмица в Пловдив и региона. Това съобщи д-р Милена Коларова, началник отдел "Противоепидемичен контрол" в Регионалната здравна инспекция. По думите й в сравнение с предходните седмици случаите намаляват. Най-засегнати са децата от 1 до 14 години. 

От началото на месец юли са регистрирани 86 случая, като 75 от тях са уточнени т.е. вписани са с диагноза вирусен менингит, каза още д-р Коларова. 

Според нея в три детски заведения в Пловдив има медицинско наблюдение на контактните лица. Това са ОДЗ "Космонавт", детските градини "Елица" и "Десислава". Това се налага, тъй като няма специфична имунопрофилактика по отношение на вирусния менингит и единственото, което се прави е медицинско наблюдения на контактните лица т.е насочено внимание и филтър за евентуална клиника на менингит и консултация с инфекционист, каза още д-р Коларова.

Клиничната картина на заболяването протича с висока температура, при всички пациенти има главоболие, повръщане и в единични случаи разстройство.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Жителка на Пловдив е изрекла пророчески думи дни преди трагедията...
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта посред бял ден...
Пожар гори край Пловдив, вижда се чак от Асеновград
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).