12 години и половина затвор получи мъж, който се опитал да разпространява дрога

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
14:07 / 24.06.2005
711
Пловдивският окръжен съд осъди на 12 години и 6 месеца затвор Асен Кабакчиев /35 г./. Той е признат за виновен в това, че през месец януари 2005 год. в гр. Пловдив е направил опит да разпространи наркотично вещество на двадесет годишен младеж.
На 21.01.2005 год. Янко Н., който бил наркотично зависим, се свързал по телефона с подсъдимия и се уговорил да закупи хероин, понеже и друг път си снабдявал от него. Обадил се на своя приятелка, която имала автомобил, за да го закара до кв. “Изгрев”. На влизане в квартала те били спрени за проверка от полицейски патрул. След това ЯНКО Н. слязъл от автомобила и продължил към мястото на срещата с подсъдимия. Служителите на полицията тръгнали след него и го забелязали да разговаря с подс. Асен Кабакчиев. В момента на появата на органите на реда Кабакчиев побягнал и захвърлил 13 пакетчета тип “писмо”. Полицаите го заловили, а полевият тест установил, че се в опаковките се съдържа високорисково наркотично вещество - хероин.
Наред с наказанието лишаване от свобода съдия Мария Шишкова наложи на подсъдимия и глоба в размер на 150 хил. лв.
В момента Асен Кабакчиев е с мярка за неотклонение “задържане под стража”, която е постановена от Пловдивския окръжен съд и се намира в затвора. До сега той е осъждан четири пъти за кражби. Наказанието ще изтърпява при първоначален “строг режим”.
Присъдата подлежи на обжалване в 15 дневен срок пред Апелативния съд.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).