12-класничка от Пловдив спечели голямата награда за есе

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:27 / 10.04.2006
1506
Дванайсетокласничката Павлина Бончева от Френската гимназия в Пловдив спечели голямата награда в конкурса за есе – екскурзия в Париж. Тя се състезаваше с още 80 абитуриенти и кандидат-студенти от цялата страна на възраст между 17 и 25 години.

Конкурсът за есе на тема: „Моята кариера в България, България – в Европа” бе обявен преди малко повече от месец от Европейския колеж по икономика и управление, съорганизатор на образователния форум. До 31 март в него се включиха ученици от Пловдив, Червен бряг, Монтана, Сандански, Джебел, Панагюрище, Чирпан, Смолян, Кърджали, Русе, Берковица, Стамболийски, Хасково, София, Асеновград, Ямбол, Благоевград, Шумен, Добрич и други градове. Представените творби бяха оценени от жури в три категории – ясно поставена и аргументирана лична позиция, оригиналност на идеята и езикова грамотност.

Втора награда – DVD плейър, получи Васил Петров, възпитаник на Математическата гимназия в София. Носител на трета награда – велосипед, е 18-годишният Стефан Атанасов от Смолян. Мобилни телефони получават Александър Христов от Дома за отглеждане и възпитаване на деца, лишени от родителски грижи – Русе, и Мирослав Челеков от Пловдив.

Те, както и Татяна Пухлева от Русе и пловдивчаните Гарабет Ширинян и Даниела Геновска, имат право да следват в Европейския колеж по икономика и управление, без да плащат семестриални такси за първата учебна година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Много големи проблеми с водата в Пловдив от днес
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).