ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
17 хиляди свещи ще грейнат на Античния театър
Автор: Ивет Калчишкова 19:15 / 07.07.2024Коментари (0)8403
© Plovdiv24.bg
“Искам да предложа на публиката нещо лично и силно емоционално със 17 хиляди свещи и опит за световен рекорд на Античния театър", това сподели пред репортер на Plovdiv24.bg джаз музикантът Боби Вълчев.

Интервюто ни с него е по повод предстоящия му концерт на 9 август на най-обичаната сцена в България.

Боби Вълчев е български джаз музикант. Повече от 17 години той живее, работи и преподава джаз и пиано в Дубай. Завършва Националното музикално училище "Любомир Пипков“ в София и продължава образованието си в НМА "Проф. Панчо Владигеров“.

През годините, е имал възможността да работи с велики музиканти като Том Джоунс, Лионел Ричи, Крис Боти, Маркъс Милър, Джордж Бенсън и Клод Джей Уудс. Наскоро получава престижната "Златна виза“ от правителството на ОАЕ за значителния си принос към развитието на културата и образованието в емирствата.

Г-н Вълчев, как се роди любовта Ви към музиката и по-специално към джаза?


Вкъщи се слушаше постоянно музика, баща ми имаше изключително богата музикална колекция от плочи, магнетофонни ленти и касети, които негов приятел моряк му носил от Америка. Може би така още от бебе съм захранен с музика и още на 4 години поисках от майка ми да ми купи акордеон. Когато го донесе съм започнал да свиря, без да знам нотите. Всички казват, че съм свирил детски песни и хора, които съм научил, гледайки как ги свири учителката. Любовта ми към джаза се роди около 8 годишен, когато за пръв път чух Луис Армстронг и нещо се преобърна в мен. Тогава разбрах, че това е моята музика.

Помните ли първата си проява на сцена? Разкажете ни за нея.

Когато бях на 6, ходех на уроци по пиано и моята учителка правеше годишни концерти. Това бяха първите пъти, в които свирих пред масова публика. Всички бяха много учудени колко спокоен и уверен бях, и как се наслаждавах на големия роял, дори още тогава се шегувах с публиката.

Какви парчета ще изпълните на концерта си на 9 август заедно с Биг Бенд Пловдив?

Подготвили сме вечните джазови хитове любими на джаз феновете в интересни аранжименти с Биг Бенд Пловдив. Песни на изпълнители като Франк Синатра, Наткинг Кол, Дийн Мартин и много други.Подготвили сме и изненади с гост изпълнителни.

На концерта ще запалите на сцената на Античния театър 17 хиляди свещи. Има ли конкретна символика в тях и всъщност, как дойде идеята Ви? Всъщност това ще бъде опит за световен рекорд.

Идеята дойде от мое участие, на което трябваше да направим романтично предложение за брак. Сложихме много свещи с роял по средата и когато видях емоцията на гостите, поисках да я изпитат колкото се може повече хора. Има няколко причини да започна серия от концерти на свещи. Светлината им създават уникална и интимна атмосфера, която усилва емоционалното въздействие на музиката. Топлата мека светлина придава усещане за уют и романтика. Иска ми се да върна хората във времето назад, когато нашите ценности са били по различни и стойностни, фокусирани върху романтиката, любовта и разговорите помежду ни, без дигитални устройства. Специалната обстановка подканва към по-дълбока реакция на музиката, което прави преживяването по-лично. Искам да предложа на публиката нещо различно и силно емоционално.

Вие от години живеете и творите в ОАЕ. Има ли разликата между публиката в Дубай и тази в Пловдив?

По-хубава от родната публика няма, но като че ли българите са малко по-критични, но веднъж харесат ли те, остават фенове за цял живот. В ОАЕ са отворени да се забавляват от първия момент, но това според мен е, защото България има много история и култура, която естествено създава търсенето на дълбочина и изкуство в концертите.

Имали сте възможност да свирите на кралските семейства на емирствата. Вълнуващо ли е за Вас, като творец?

Разбира се, имал съм честта многократно да свиря за тях. Това е незабравимо преживяване и опит, който оставя вечен спомен в мен. Една от любимите им песни, които винаги искат да изпълня, е My way на Франк Синатра.

Били сте на една сцена заедно със Стинг, Лайнъл Ричи, Крис Боти, Том Джоунс и други известни изпълнители. Какво е усещането да се изправиш и да твориш заедно с тези утвърдени изпълнители в световния шоубизнес? 

Свиренето с тези легенди е сбъдната мечта и огромна чест. Тези моменти са изключително вълнуващи, от които черпя вдъхновение през цялата си кариера. Аз ги чувствам не само като признание за моя талант, но и това е един значителен стимул за продължаване на кариерата ми с нови идеи и проекти.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Световна черна хроника
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Бюджет 2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: