17 милиона инвестира общината за бебетата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:41 / 25.05.2009
1734
17 200 000 лв. ще инвестира общината през следващите две години и половина, за да реши проблема с недостигащите за все по-многобройните пловдивски бебета места в детските ясли, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Програма за развитие на базата за бебета - обединени детски заведения, детски ясли, млечни кухни, е разработил заместник-кметът Александър Константинов. Шефът му Славчо Атанасов ще я внесе за одобрение още на общинската сесия в четвъртък.

2036 мъничета, по-официални данни, чакат за място в детски ясли. "Реалният им брой всъщност е по-малък, защото при нас постъпват обобщени данни от районите, а някои родители са подали заявление за прием на няколко места едновременно", обясни Атанасов на пресконференция днес.

Две нови детски ясли ще се изграждат в "Тракия" и още един брой в "Южен", четири ОДЗ-та ще се правят в 4 от районите.  

"Тази програма включва всичко необходимо за децата до постъпването им в детските градини. Искаме да намалим и групите в детските ясли, които в момента са с по 20-28 деца, до 8-16 максимум. Така ще осигурим по-добра грижа за тях", уточни Александър Константинов.

"Финансовото сърце на програмата е бюджетът. Макар да не съм оптимист, може да се потърси и държавно участие. Минат ли изборите, ще отворя дебата за приватизацията на ДКЦ-тата, пари откъдето могат да се използват за детски ясли, тъй като те са към Министерството на здравеопазването. Ще се забравят предизборните финтифлюшки и на политическите сили, които сега скачат по темата, ще им дойде ума", отбеляза Атанасов.

Има и други варианти за справяне с проблема. Строящата се в момента детска градина "Перуника" на ул. "Лъджене" и ремонтиращата се "Рая" в "Западен" може да станат ОДЗ-та с яслени групи. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).