1.8 млн. лв. ромски дълг за общински наеми в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
09:24 / 21.06.2006
970
Над 2.7 млн. лв. дължат наемателите на общински жилища в Пловдив, научи „Сега". 65% от сумата е натрупана от ромите, които обитават мезонетите в „Шекер махала" и апартаментите в кв. "Столипиново", обясни зам.-кметът Константин Писков. Има домакинства, които не са внасяли пари повече от 7-8 години и са натрупали задължения, чиято главница надхвърля 7000 лв.

"Семейството с най-голям дълг идната седмица ще бъде извадено от мезонет в „Шекер махала", каза още Писков. Предишната подобна акция е имала временен ефект и останалите наематели са погасили част от текущите вноски. След това обаче отново са спрели да плащат и общият им дълг е нараснал с 30 000 лв. Според Писков изваждането на нередовните платци от малцинствата от общинските жилища не е ефективно, защото следващите настанени също не плащат.
Общинските служители отново ще събират ромските лидери, за да търсят помощта им при агитацията на малцинствата да започнат погасяване на наемите.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Лъснаха нови детайли за схемата, в която е участвал арестуваният ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).