180 000 лева за Спортния диспансер разпалиха страсти в ОбС Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
13:22 / 01.08.2024
2104
Предоставянето на временен възмезден безлихвен заем от 180 000 лева за "Медицински център за рехабилитация и спортна медицина I-Пловдив" ЕООД възбуди полемика в пловдивския общински съвет. Причина за дискусията стана предложението откъде да бъдат взети необходимите пари, а именно - от средствата за проектиране на нов мост над река Марица и връзката между районите "Южен" и "Тракия", предава Plovdiv24.bg.

Слави Георгиев пръв изрази притеснения и опасения, че ръководството на община Пловдив се отказва от т. нар. "вътрешен ринг", чрез който значително ще се облекчи трафикът в града. 

"Аз съм един от най-върлите привърженици и радетели да се случат тези неща. Проектът, който заварих, не е това, което очаквах и по нищо не се отличава от останалите мостове като визия. Ако искаме да приличаме на Прага и Будапеща, трябва да помислим какво желаем и какво търсим като визия" - заяви в отговор заместник-кметът по строителство инж. Тошо Пашов.

Проектът за нов мост над Марица е от 2013 г. и е изостанал чувствително и от ОУП, и от развитието на града. Пашов обясни, че сега вече има изградени велоаели по крайбрежните булеварди, а в съществуващия проект няма свързаност между тях. Освен това по ОУП продължението на бул. "Северен" е 2 две платна по две ленти, на бул. "България" при стадион "Марица" връзката е кръгово кръстовище, което по никакъв начин не кореспорндира с Генералния план за организация на движението и да отива към външния ринг с цел разтоварване на "Васил Априлов".

Относно ремонта на Спортния диспансер заместник-кметът с ресор  "Дигитализация, европейски политики, бизнес развитие и образование" Владимир Темелков уточни, че е проведена поръчка за инженеринг, избран е изпълнител и средствата са необходими за довършване на проекта. С този проект ще се кандидатства пред МРРБ за финансиране с 6,7 милиона лева по "Региони в растеж" за цялостно обновяване. Самият Темелков обяви, че е с две ръце за нов мост. 

По-късно предложението бе прието.

Подробности - в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (7):
02.08.2024 Константин Георгиев: Липсата на политическа воля в екипа на кмета слага кръст върху важните за Пловдив проекти
31.07.2024 Пловдив трябва да забрави за още една голяма мечта
09.07.2024 Подновяват строителството на новия мост над река Марица
29.04.2024 Спряха строителството на новия мост над река Марица
09.08.2023 17 млн. лева за новия мост над река Марица в Пловдивско
09.08.2023 Днес започва изграждане на нов мост над река Марица
Още новини от Новини от Пловдив:
Пълна мистерия в пловдивско село, издирват тайнствена жена
Пловдив се включва в глобално събитие, обединяващо хора от цял св...
Деца намериха портфейл в парк "Белите брези", издирва се собствен...
Шофьорка, убила дете на пешеходна пътека в Пловдив: Признавам се ...
Служителите на Областна администрация Пловдив слязоха от автомоби...
Момиче краде капачки от автомобил, камера засне всичко


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).