193 преподаватели и студенти избират нов ректор на МУ-Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:01 / 16.05.2007
1599
193 преподаватели, студенти, докторанти и служители на Медицинския университет в Пловдив са делегатите с право на глас в Общото събрание, което утре трябва да приеме отчета на висшето училище и да избере ново ръководство. Други 20 колеги ще участват в обсъждането на отчетните доклади, но няма да гласуват за нов председател и зам.-председател на ОС на МУ, ректор, академичен и контролен съвет, защото тези делегати са с изтекъл мандат, заяви доц. д-р Запрян Запрянов, председател на ОС на МУ-Пловдив.

Общото събрание е насрочено за 17 май, от 14,00 часа в Първа студентска аудитория на бул. „Васил Априлов" №15А. Очаква се процедурата по избор на ръководни органи да започне около 16,00 часа. В нея ще участват 136 хабилитирани и 25 нехабилитирани преподаватели, 24 студенти, 4 докторанти и 4 представители на административния персонал, уточни доц. Запрянов. Според него те са избрани за делегати от катедрите и звената на МУ-Пловдив и вече са получили оранжеви покани с индекс и кодов номер в кой списък и пред коя урна трябва да гласуват.

Изборът на нов ректор е таен, като за избран се счита онзи кандидат, който получи подкрепата на 50% плюс един от присъстващите с право на глас делегати, обясни председателят на Общото събрание на МУ-Пловдив. За да се осигури безпристрастност на вота, бюлетините ще се раздават срещу подпис, а параваните с трите урни ще бъдат монтирани на подиума на деловия президиум, така че да се наблюдават от всички. До всяка „тъмна стаичка" ще има компютър и принтер, обслужвани от трима оператори. Целият процес по гласуването и преброяването на бюлетините ще се контролира от 10-членна комисия.

Кандидатите са двама - сегашният ректор на МУ-Пловдив доц. д-р Георги Паскалев и изпълнителният директор на УМБАЛ „Свети Георги" доц. д-р Илия Баташки. Те са получили писмено обръщение от председателя на Общото събрание, в което доц. Запрянов ги информира подробно за процедурата по насрочване на заседанието, дневния ред, избора на делегати и реда на гласуването за ректор. Всеки един от двамата кандидати ще има право на 15-минутно експозе на програмата си за управление на МУ през следващите 4 години, както и на един наблюдател на вота към всяка изборна комисия.


Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
17.05.2007 Баташки се отказа от състезанието за ректор на МУ Пловдив
17.05.2007 Засилен контрол при избора на Ректор на МУ
15.05.2007 Доц. Георги Паскалев: Дълбоко ме накърняват заплахите към студенти и преподаватели
15.05.2007 Заплашват студенти и преподаватели от МУ Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...
Ексклузивно: Не приеха Небет тепе заради некачествено изпълнение!...
След тричасова транспортна блокада: Възстановиха движението през ...
Съединиха двата края на новия Бетонен мост!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).