25 самолета за София пое летище Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:06 / 16.12.2006
1117
Пристигащите самолети, които трябва да кацнат на летище "София", се пренасочват към Пловдив заради гъстата мъгла в столицата. Пътниците след това се извозват с автобуси до София. След около час на летище Пловдив се очаква да кацне самолетът с делегация от Кралство Испания. В делегацията са министрите на вътрешните работи и на социалните грижи на Испания - Алфредо Перес Рубалкаба и Хесус Калдера Санчес-Капитан. Алфредо Перес Рубалкаба идва у нас по покана на българския си колега Румен Петков.

Това е първа визита на госта в България. Той ще посети Областна дирекция "Полиция" и ще разговаря с ръководството й. След това Рубалкаба и Петков ще подпишат Протокол за сътрудничество между вътрешните министерства на България и Испания. Документът включва партньорство в полицейската област и координация на дейността в борбата против трансграничната организирана престъпност.

Алфредо Перес Рубалкаба и Румен Петков ще разговарят и за оперативното съвместно сътрудничество между двете страни за противодействие на трафика на хора и наркотици, тероризъм и организирана престъпност.

Споразумение за сътрудничество ще подпишат също в Пловдив испанският министър на социалните грижи Хесус Калдера Санчес-Капитан и българският министър на труда и социалната политика Емилия Масларова. След това делегацията ще отпътува за София, където по-късно днес Алфредо Перес Рубалкаба и Хесус Калдера Санчес-Капитан ще бъдат приети от министър-председателя Сергей Станишев. Информацията е на Today.bg.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Петима кандидати за омбудсман на Пловдив
КАТ - Пловдив спи, полицията в Пловдив и тя спи
Денят в Пловдив започна с инцидент
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).