250 гости за откриване на новото кметство в "Южен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
11:04 / 26.12.2006
1110
Над 250 гости се очакват за тържеството по повод откриване на новото кметство в пловдивския район “Южен”. Сред тях ще са кметът на Пловдив д-р Иван Чомаков, председателят на Общинския съвет Страшимир Дочков, общински съветници, районните кметове, видни пловдивчани. Лентата ще бъде прерязана на 28 декември 2006 г.

Прочутият фолклорен ансамбъл “Тракия” и децата от танцовия състав “Иглика” ще поздравят гостите. Ще има и тържествено освещаване.

Кметът Иван Чомаков пръв ще види как работят фронтофисите на районната администрация, които трябва да улеснят и ускорят обслужването на гражданите от “Южен”. Системата от изнесени гишета е част от подготовката за сертифициране по ИСО 9001-2000, която бе извършена само за 8 месеца и ще бъде финализирана през януари 2007 г., каза районният кмет Стефанка Ламбрева. Международният сертификат гарантира високото качество на услугите и защитата на интересите на потребителите.

Новото кметство е построено според съвременните изисквания за административно обслужване. В него има дори асансьор за инвалиди.
“Подобрените условия за работа ни позволиха да внедрим модерните европейски стандарти за предоставяне на административни услуги - качество, бързина, комфортна среда за посетителите и служителите – обясни Стефанка Ламбрева. - Новата сграда на районната администрация е важна не толкова за работещите в нея, които и досега стриктно изпълняваха задълженията си, а за гражданите, тъй като ще бъдат значително улеснени.”

Зданието бе изградено за 2 години. Общината го получава като обезщетение за терен, даден за застрояване с конкурс. Той бе спечелен от фирма “Комарс”, а по-късно с решение на Общинския съвет в сделката се включи и “Регнис”, която построи новата административна сграда. Общината отпусна пари за компютри и обзавеждане.

В старите помещения на бул. “Македония” 21А ще се настани Областната пробационна служба.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Петима кандидати за омбудсман на Пловдив
КАТ - Пловдив спи, полицията в Пловдив и тя спи
Денят в Пловдив започна с инцидент
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).