3 000 документа за самоличност повече са издадени в Пловдив през юни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:33 / 01.08.2013
942
През юни месец в Пловдив са издадени 1500 лични карти и 1 500 паспорта повече в сравнение с месец май. Това каза Камелия Ковачева, директор на Дирекция "Български документи за самоличност" към ОДМВР - Пловдив. 

По традиция през летните месеци винаги се наблюдава увеличаване броя на хората, които си сменят или издават за пръв път документи за самоличност. Наблюдава се издаване на повече паспорти, което от полицията отчитат на пътуванията извън граница през лятото. 

"Другата категория са гражданите, които работят в чужбина и се прибират за да подменят документите си, чийто срок изтича. През август винаги е имало повече хора, затова се очаква този месец да има повече издадени и сменени документи от бюрото", добави Ковачева. 

Най-натовареният ден от седмицата на бюрата за смяна на документи е понеделник, а часовете в които има най-много хора, са от 10.30 до 15 часа. 

Гражданите могат да изберат нормална услуга, срокът за изпълнения на която е един месец. Цената за подмяна на лична карта за граждани от 18 до 58 г. е 18 лв. Ако желаят да се издаде бърза поръчка за 3 дни, трябва да заплатят 36 лв. и 90 лв. за експресна поръчка, която е в срок от осем работни часа. 

За лицата на възраст от 16 до 18 г., които за пръв път си издават лична карта, цената е 13 лв. А лицата на възраст над 58 г. трябва да заплатят 11 лв. за подмяна на документа за самоличност.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).