3-те диспансера в Пловдив може да затворят врати през месец март

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
15:38 / 31.01.2011
3674
Трите диспансера на практика трябва да затворят през месец март, стана ясно от изказване на Александър Долев днес на пресконференцията в Община Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Става въпрос за решение на Министерски съвет №850, според което трите диспансера в Пловдив: Кожния, Онкото и Психодиспансера на практика трябва да бъдат финансирани пряко от държавата, посредством Министерството на здравеопазването и Здравната каса и парите за тяхното финансиране, около20 млн. лв., да не минават, както досега през Община Пловдив. До момента обаче в 3-те диспансера не са си получили парите и на практика нямат пари за лекарства и консумативи.

Долев повдигна и темата за Ансамбъл"Тракия".
"Аз лично обещах на Ансамбъл "Тракия", че когато дойдат парите от софийските бали, а те са близо 23 млн.лв. ще предложа на Общински съвет Пловдив още 500 000 лв. да бъдат намерени и дадени на ансамбъла като бюджет върху сегашния им от около 500 000 лв. Предложих им това, което направиха на сесията, а именно идването им там групово, да го направим в София, пред министерството. Но те отказаха", възмутен беше Долев. 

"Когато сме пловдивчани, трябва да сме сме такива и в София пред министерството на финансите. Срещу кой се протестира: срещу този, който не ни дава дължимите 23 млн. лв., или срещу този който се мъчи как с този орязан бюджет да скърпи всички културни, социални, образователни и какви ли не други проблеми на град Пловдив", апелира към всички и.д.кмет.

Долев каза, че с парите на пловдивските данъкоплатци, които внасят 1 млрд. лв. годишно в държавната хазна, се осигуряват и 140-те млн. лв. за строежа на национален стадион в София, който ще се ползва максимум 5 пъти в годината, парите за подслушването на всички граждани и парите за автомагистрала "Тракия". И. д. кмет бе възмутен от наливането на 100 млн. лв. за строеж на нова спортна зала в столицата в период на криза и годишната й издръжка от 7.5 млн. лв.

По въпроса за упреците за отделените пари в размер на 250 000 лв. от бюджета на Пловдив за футболните билети, за което вече неколкократно писахме, Долев каза, че има четири благодарствени писма от клубове в Пловдив за тази инициатива за подпомагане на детските спортни школи и добави, че проблемът на града ни не е това, а 23-те млн. лв. , които още не са получени от софийския боклук. Когато тези пари бъдат преведени на Пловдив, ще има пари за Операта, за ансамбъл "Тракия" , за дупките и т.н., поясни още и.д.кмет.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (5)

Още по темата (12):
15.02.2012 Кожно-венерическият диспансер се мести в "Св. Мина"
24.02.2011 Увеличават се болните от сифилис, ако закрият Кожния диспансер
22.02.2011 ДКЦ - 5 пред затваряне, Кожният диспансер със заплати до март
18.08.2010 Гласуват преструктурирането на диспансерите в центрове
10.08.2010 Само един кандидат за управител на кожно-венерическия диспансер
22.07.2010 Засега общината удря на камък пред здравната министърка
Още новини от Новини от Пловдив:
До една година Пловдив ще има нов музей
Сигнал: Деца с тротинетки се потрошиха в Пловдив
Поредно ПТП в Пловдив
Утре правят първа копка на проекта, за който в Пловдив се говори ...
Прокуратурата: Не следва да се изнасят повече данни от разследван...
Тези са кандидатите за депутати на ПП-ДБ в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).