ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
3-те диспансера в Пловдив може да затворят врати през месец март
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:38 / 31.01.2011Коментари (5)3676
© Plovdiv24.bg
Трите диспансера на практика трябва да затворят през месец март, стана ясно от изказване на Александър Долев днес на пресконференцията в Община Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Става въпрос за решение на Министерски съвет №850, според което трите диспансера в Пловдив: Кожния, Онкото и Психодиспансера на практика трябва да бъдат финансирани пряко от държавата, посредством Министерството на здравеопазването и Здравната каса и парите за тяхното финансиране, около20 млн. лв., да не минават, както досега през Община Пловдив. До момента обаче в 3-те диспансера не са си получили парите и на практика нямат пари за лекарства и консумативи.

Долев повдигна и темата за Ансамбъл"Тракия".
"Аз лично обещах на Ансамбъл "Тракия", че когато дойдат парите от софийските бали, а те са близо 23 млн.лв. ще предложа на Общински съвет Пловдив още 500 000 лв. да бъдат намерени и дадени на ансамбъла като бюджет върху сегашния им от около 500 000 лв. Предложих им това, което направиха на сесията, а именно идването им там групово, да го направим в София, пред министерството. Но те отказаха", възмутен беше Долев. 

"Когато сме пловдивчани, трябва да сме сме такива и в София пред министерството на финансите. Срещу кой се протестира: срещу този, който не ни дава дължимите 23 млн. лв., или срещу този който се мъчи как с този орязан бюджет да скърпи всички културни, социални, образователни и какви ли не други проблеми на град Пловдив", апелира към всички и.д.кмет.

Долев каза, че с парите на пловдивските данъкоплатци, които внасят 1 млрд. лв. годишно в държавната хазна, се осигуряват и 140-те млн. лв. за строежа на национален стадион в София, който ще се ползва максимум 5 пъти в годината, парите за подслушването на всички граждани и парите за автомагистрала "Тракия". И. д. кмет бе възмутен от наливането на 100 млн. лв. за строеж на нова спортна зала в столицата в период на криза и годишната й издръжка от 7.5 млн. лв.

По въпроса за упреците за отделените пари в размер на 250 000 лв. от бюджета на Пловдив за футболните билети, за което вече неколкократно писахме, Долев каза, че има четири благодарствени писма от клубове в Пловдив за тази инициатива за подпомагане на детските спортни школи и добави, че проблемът на града ни не е това, а 23-те млн. лв. , които още не са получени от софийския боклук. Когато тези пари бъдат преведени на Пловдив, ще има пари за Операта, за ансамбъл "Тракия" , за дупките и т.н., поясни още и.д.кмет.



(C) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 12
15.02.2012 »
24.02.2011 »
22.02.2011 »
18.08.2010 »
10.08.2010 »
22.07.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Приятели, държавната субсидия към общините се дава за държавно делегирани дейности и общо взето зависи от броя на жителите. Тя се определя процедурно, а не на око или според симпатиите към този или онзи град. Държавната субсидия за 2011 спрямо броя на жителите за София е малко по-малка в сравнение с тази за Пловдив. В това отношение Пловдив не е ощетен и всякакви приказки в обратна посока са гнусни лъжи на гнусни лъжци и мошеници. Ако Пловдив с население 382 хил. души внася един милиард в държавната хазна, то София с население 1 380 хил. души внася сигурно 10 милиарда. Само дето гнусния лешояд не се наема да коментира как София има едни 750 милиона лева СОБСТВЕНИ ПРИХОДИ плюс 300 милиона привлечени средства по европейски програми, докато Пловдив има 35 милиона собствени приходи (20 ПЪТИ ПО-МАЛК0) и нула привлечени средства по европейски програми (300 ПЪТИ ПО-МАЛКО). Само заради този факт малоумниците от зам-кмет нагоре заслужават да ги обесим на магнолията пред общината. Да, и Пловдив, и Варна, и Смолян, и Хасково, и Враца са ощетени заради това, че Бойко инвестира посред криза 100 милиона за спорна зала в София, 20 милиона за музей, както и издръжките на залата и нац. стадион и т.н. Но това е бял кахър, той е национален проблем, а не е лично отношение към някакъв провинциален лешояд или към глупак като Славчо Атанасов. И това не е големият проблем на Пловдив. Гигантския проблем са МАЛОУМНИЯ КМЕТ, гигантската политическа корупция, клиентелистките партии като ВМРО-ние, некадърната малоумна администрация, червените олигарси, които продължават необезпокоявано да разграбват по всички възможни начини Пловдив. Чичо Митко започна без пари да чисти Марица дори, за да може, когато изродите паднат от власт, градът да му дължи милионите по договор, подписан от Славчо Атанасов и лешояда по-горе. От 4,5 милиона, колкото е по договор чистенето, 4 милиона лева са си чиста и най-нагла кражба. Така се източва Пловдив - и именно лешояда по-горе най-пламенно защитаваше тези сметки. Аз съм готов да се изправя на публичен дебат срещу това нищожество и съм готов да докажа твърденията си. Обаче не му стиска да прием такъв дебат - на лъжата краката са къси.
-2
 
 
Диспансерите ще се закрият поради некадърността на антикмета , и.д.кмета и всички други наоколо!
+6
 
 
Докато тиквата се държи като премиер на софия ще е така но идва видов ден,ГЕРБантиПЛОДИВ!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Предаване "Цветовете на Пловдив"
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: