3.5 години затвор за шофьор, причинил смърт на човек и избягал

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:21 / 18.01.2005
604
Пловдивският окръжен съд осъди на три години и шест месеца затвор Стоян Мутафски (47 г.). Той беше признат за виновен от съдия Нина Кузманова за това, че през месец януари 2004 год. в гр. Съединение в пияно състояние е причинил катастрофа, при която е загинал Илия Димитров (55 г.) и след това е избягал от местопроизшествието, съобщи пресцентърът на Съдебната палата.
Подсъдимият е лишен от право да управлява МПС за срок от четири години. Освен това той ще следва да заплати на наследниците на починалия общо 27 000 лв. кръвнина.
На 14 януари 2004 год. Мутафски се веселил на площада в гр. Съединение, където на общоградско тържество се предлагали безплатно храни и алкохол. Надвечер потеглил с автомобила си “Лада” за кв. Точиларци, заедно със свой приятел. По пътното платно в това време срещу него се движил пеш пострадалият със сина си. Въпреки, че бил предупреден от спътника си за движещите се хора, поради изпития алкохол, подсъдимият не реагирал и с предната част на автомобила блъснал Илия Димитров. Приятелят на Мутафски слязъл за да окаже помощ, а подсъдимият оставил Димитров на шосето и потеглил за дома си, с цел да укрие пияното си състояние. Пристигналият екип на “Бърза помощ” констатирал смъртта на пострадалия. Според лекарите в резултат на удара било причинено счупване на черепа, довело до блокиране на жизненоважни функции.
По време на съдебното заседание бяха разпитани шест свидетели и приети заключенията на пет вещи лица. Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален “общ” режим в затвора в гр. Пловдив.
Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив
Обявиха конкурс за шеф на Транспортна болница в Пловдив
Близките на загиналия моторист Недялко Бакалски искат справедливо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).