ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
40 топготвачи си оспорват Националната кулинарна купа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:01 / 18.04.2012Коментари (0)1184
© Plovdiv24.bg
Най-добрите български готвачи се включват в надпреварата за Националната кулинарна купа. Претендентите са 40, а общо във всички категории ще участват над 60 конкуренти, съобщи Иван Манчев, вицепрезидент на Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), която организира състезанието съвместно с Международен панаир Пловдив. За първи път ще се съберат представители на всички отрасли на кулинарията, добави Иван Манчев. 

"Български подправки" е темата на петото издание на конкурса, което ще се проведе на 20 и 21 април 2012 г. в панаира. В първия кръг майсторите трябва да приготвят тристепенно меню. Финалистите отиват на втория тур, наречен "Черна кутия", тъй като ще получат продуктите в запечатани кашони и трябва от тях да сътворят ястия. Надпреварата се провежда и журира при стриктно спазване на правилата на Световната асоциация на готварските гилдии, уверяват от БАПГ. Победителите ще спечелят титлите "Готвач на България 2012" и "Кулинарен отбор на България 2012".

Новост е категорията "Пицар и готвач - отборно". В нея по двойки ще работят заедно готвач и пицар. Такава е традицията в Италия, от където е заимствана идеята. Отделно има и категория "Пицар на България".

По време на Националната кулинарна купа 2012 ще се проведат конкурси "Най-добър млад готвач", "Най-добър млад хлебар-сладкар" и "Най-добър млад сервитьор", организирани от Министерството на образованието, младежта и науката в рамките на ІV Панорама на професионалното образование. В тях ще участват над 20 младежи.

Една от най-атрактивните категории е карвингът - художествена обработка на плодове и зеленчуци, от които се получават различни фигури и композиции. Сръчност и точност изисква и дисциплината "Филетиране на сьомга", а най-добрият ще представи България на международно състезание в Норвегия. Умения и фантазия ще покажат състезателите, конкуриращи си за титлата "Сладкар на България 2012". Голямото кулинарно шоу ще стартира в 9 ч. на 20 април в палата 2 на панаирния комплекс в Пловдив. Водещ ще бъде Ути Бъчваров. 

Целта на конкурса "Национална кулинарна купа" е да демонстрира таланта на най-добрите майстори, които създават своеобразни стандарти за кулинария в нашата страна, обясниха от БАПГ. 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Строят надлез над жп линията на Ягодовско шосе
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бюджет 2025
Зима 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: