5 години без месец затвор за четирите погубени живота на магистралата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (32)
14:58 / 15.01.2010
6070
Пловдивският окръжен съд осъди на четири години и 11 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим подсъдимия Методи Дързев, 26 г. Той беше признат за виновен за виновен в това, че на 30 април 2009 г. на автомагистрала Тракия при управление на МПС "Волво" е нарушил правилата за движение, с което е причинил смъртта на Владимир И., Мария Г., Ганчо Г. и Габриела Г.

На 30 април около 11.30 часа Дързев тръгнал от гр. София за гр. Казанлък с личния си автомобил. Подсъдимият за първи път пътувал по такъв дълъг маршрут, въпреки че бил правоспособен шофьор от две години. Поради неопитността му пред него се движили с автомобила си тъстът и тъща му, който Дързев следвал плътно и извършвал всички маневри, които извършвал тъстът му. Те преминали пред тунела на гр. Ихтиман и продължили по автомагистрала "Тракия".

В аварийната лента за движение била спряна колата с пострадалите, управлявана от Ганчо Г. Наближавайки спрелият лек автомобил, Дързев отвлякъл вниманието си, като се обърнал към задната седалка, където седяла дъщеря му. В резултат на това напуснал активната лента и навлязъл в аварийната със скорост 125 км/ч., като ударил спрялото "Пежо". От удара задната част на Пежото се деформирала и се получил разлив на гориво от резервоара, което вследствие на искра се възпламенило. Автомобилът изгорял заедно с пътуващите в него, въпреки извиканата веднага и пристигнала малко след инцидента Пожарна безопасност.

Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие - с предварително изслушване без разпит на свидетелите и вещите лица пред съда. Подсъдимият призна фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение. Затова му беше определено наказание под предвидения минимален размер.

Присъдата подлежи на обжалване в 15 дневен срок пред Апелативния съд.

Виж коментарите (32)

Още по темата (4):
15.01.2010 Тръгва дело срещу софиянец, причинил смъртта на четирима души
02.05.2009 Отново тежка катастрофа на магистрала "Тракия" край Пловдив, трима са пострадали
01.05.2009 Двама полицаи, жена и 6-годишно дете са жертвите на вчерашната адска
катастрофа
30.04.2009 Четирима загинаха в огнен ад след катастрофа
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).