5 тона боклук изчистиха от пустееща къща в "Източен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:40 / 08.04.2009
2274
Поредно почистване на къщата на улица "Липник" организира администрацията на район "Източен". 20 работници от временната заетост започнаха тази сутрин да изнасят боклуците от имота, който е общинска собственост. Само за броени часове бяха събрани над 5 тона отпадъци, повечето от които строителни. Вече е започнало ограбване на керемидите от покрива, тъй като къщата от години се руши заради липсата на пари.

Цяла година търсим средства за възстановяването на имота и превръщането му в Център за превенция на деца в риск, съобщи кметът на район "Източен" Иван Тотев. Той допълни, че в Бюджет 2009 са отпуснати 15 хиляди лева за проектиране на реконструкцията. На актуализацията на бюджета ще настояваме да бъдат отпуснати средства за същинското изпълнение на реконструкцията, допълни Тотев. Той благодари за съдействието на Радослав Кошински - управител на фирма "Чистота", която осигури контейнери тип "лодка", в които се събират и извозват отпадъците. Почистването на къщата на улица "Липник" ще продължи и утре от 8.30 часа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).