ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
5000 лева за сина на кмета на Минерални бани
© БТА
Апелативен съд – Пловдив отхвърли протеста на Софийска градска прокуратура, с който се иска "задържане под стража“, като измени взетата от Хасковския окръжен съд мярка за неотклонение спрямо Али Али – син на кмета на Минерални бани, от "домашен арест“ в парична гаранция от 5 000 лева.

С постановление на Софийска градска прокуратура от 20.09.2024 г. Али Али е привлечен като обвиняем за участие в организирана престъпна група - структурирано трайно сдружение на повече от три лица с цел да вършат съгласувано в страната престъпления, засягащи различен вид обществени отношения, като групата е създадена с користна цел. Али Али е привлечен като обвиняем за престъпление, изразяващо се в получаване на средства, предоставен от ЕС на българската държава, разпределяни от Държавен фонд "Земеделие“ в размер от по 391 160 лева, чрез представяне на неверни сведения.

Апелативните съдии приеха, че правилно първоинстанционният съд е счел, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано подозрение за съпричастност на Али Али към престъпленията, в които е обвинен. Не би могло от събраните по делото доказателства да се приеме за обосновано становището на прокурора, че съществува реална опасност обвиняемият Али Али да се укрие или да извърши престъпление, което да налага вземането на най-тежката мярка за неотклонение. По делото е установено, че този обвиняем е с установена самоличност, семейно и трудово ангажиран. Безспорно не винаги пребивава трайно на постоянния и настоящия си адрес, но неговото местонахождение е известно.

Обстоятелството, че видно от представената в съдебното заседание пред въззивната инстанция справка за задграничните пътувания, обвиняемият Али Али често напуска пределите на Република България, вкл. и до Република Турция е поради факта, че там той поддържа роднински и приятелски връзки. Що се отнася до опасността обвиняемият да извърши престъпление, следва да се отчете фактът, че Али Али е с чисто съдебно минало и няма данни за негови предходни или настоящи криминални прояви, извън вменената му конкретна инкриминирана деятелност, чиято преобладаваща част датира за един твърде отдалечен период от 2013 – 2015 г., за която по делото са събрани огромна част от нужните гласни и писмени доказателства.

А по отношение на вменената деятелност за участие в организирана престъпна група, където водещата фигура е на баща му Мюмюн Искендер, ролята на настоящия обвиняем Али Али остава не много ясна в инкриминирания дълъг времеви период от началото на 2013 г. до 20.09.2024 г.

Макар и правилно да е съобразено от окръжния съд, че реалната опасност обвиняемият да се укрие или извърши престъпление е сериозно снижена, в конкретният случай, вземането на следващата по тежест мярка за неотклонение "домашен арест“ е твърде прекомерно.

Обвиняемият Али е семеен, с три деца, за които следва да полага грижи и да осигурява, чрез труда си прехраната на семейството си. За това съдът определи мярка за неотклонение парична гаранция от 5 000 лева, която е достатъчна за обезпечаване на целите на мерките за неотклонение.

Определението на Апелативния съд е окончателно.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да (2348) 59%
Не (1300) 32%
Не мога да преценя (364) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: