60 години от 9 септември: на митинг или на панихида

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:32 / 09.09.2004
1321
Вчера руска делегация поднесе венци и цветя пред паметника на Альоша. По този начин почетоха победата над фашизма у нас временно изпълняващият длъжността посланик на Русия Андрей Грозов, военното аташе Владимир Кулигин и представители на Търговското посолство на федерацията у нас. Зам.-председателят на БСП Румен Петков придружаваше гостите. Посланикът заяви, че всеки народ трябва да познава историята си и да я уважава. Той осъди кървавия атентат в Осетия и призова всички държави да се обединят срещу тероризма.
Снощи пред Братската могила се състоя организираният от БСП митинг-поклонение пред жертвите от 9 септември 1944. Пред хилядите присъстващи произнесоха слова депутатът Гиньо Ганев и градският лидер на БСП Захари Георгиев.
С тържествени събрания ще отбележат годишнината социалистите в Карлово и Асеновград. В Пазарджик бяха организирани поклонение и празничен концерт.
"Противниковият лагер" също отбелязва годишнината. Тази вечер от 17.30 ч. в храм "Св. Неделя" в Пловдив Демократическата партия ще почете паметта на жертвите на комунистическия режим. Панихида за убитите след 9 септември 1944 г. ще бъде отслужена и в Асеновград.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Мария Лалева с нова книга, ще я представи и в Пловдив
Електромобил и "Ауди" в лек сблъсък на "Гладстон"
Арестуваха и директора на Смолянския театър, полицаи го разпитват...
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).