65 лица са осъдени от началото на годината за каналджийство в Стара Загора

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:25 / 05.10.2023
1188
През първите девет месеца на 2023 г. в Районна прокуратура – Стара Загора са образувани 91 досъдебни производства по чл. 281 от Наказателния кодекс, от които 39 бързи производства срещу лица, подпомагали чужди граждани да преминат незаконно през страната.

От тях 62 са с вече приключили разследвания и внесени в съда. Напоследък често извършителите на т.нар "каналджийство“ са чужди граждани, които са с намерение да спечелят пари от такава дейност и впоследствие да се укрият от наказателно преследване.

Районна прокуратура – Стара Загора противодейства на тези опити, чрез провеждане на бързи разследвания и с внасяне в съда на искания за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“. Определено подходът ни по тези разследвания е успешен, тъй като имаме 33 производства, приключили до 7 дни от извършване на престъплението до налагане на наказанието, заявяват от Районна прокуратура-Стара Загора. За посочения период на 2023 г. с влезли в сила актове на съда са осъдени 65 лица.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Очевидци: Възрастен човек почина на улица в Пловдив
От Пловдивската пожарна съобщиха добрата новина за разразилия се ...
Много настроение в центъра на Пловдив
Жена почина след АГ операция в Пловдив, две деца останаха без май...
Пловдивски учени създадоха прототип на човешка кожа!
Далаверите на диригента и ортаците му: Нанесени са щети за страшн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).