664 бакалаври и магистри обучи УХТ в юбилейния си Випуск 2013

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:40 / 13.12.2013
2023
Бивши и настоящи студенти от
УХТ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
434 бакалаври и 230 магистри излъчи в годината на своя 60-годишен юбилей Университетът по хранителни технологии. От тях - 92 са отличници, а 15- с успех 6.00. Единственото по рода си у нас и на Балканите висше учебно заведение продължи с Випуск 2013 традицията да дава качествено образование и подготвя висококвалифицирани специалисти.
Промоцията започна с едноминутно мълчание в памет на четиримата трагично загинали при жестоката катастрофа край Бачково тази седмица четвъртокурсници Силвия Андонова, Дияна Георгиева, Илиян Митев и Стоян Генов. 

Първите думи на ректора на университета проф. Кольо Динков и посланикът на Франция у нас Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан също бяха свързани с тежката загуба. После двамата се обърнаха към дипломантите. 

"Днес вие правите най-сериозната крачка в активния си живот - от студенти ставате реботещи граждани. И единственият начин да се чувствате наистина удовлетворени е да правите нещата, които смятате за значими така, както академичната ви титла го изисква и така, както сме ви учили",каза ректорът на университета проф. Кольо Динков. 

Посланикът на Франция у нас Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан поздрави дипломантите най-напред на български, и после на френски за това, че "въпреки демографската криза и факта, че много млади хора напускат България, те са продължили традицията да се получава качествено образование у нас". 

Д-р Евгения Ачкаканова, директор в Министерството на земеделието и храните поздрави завършващите от името на министър Греков. 

"Горд съм, защото УХТ създава елита на бъдещите икономисти, предприемачи, мениджъри, технолози и кадрите, които ще решават една от най-важните задачи на съвремието - безопасността на храните, и ще осъществяват контрола. Да, вашите дипломи се признават в целия свят, но съм убеден, че ще намерите мотив да останете и работите тук в България", се каза в поздравителния адрес на земеделският министър.

Поздравителни адреси до дипломантите на УХТ също изпратиха ректорите на Медицинския университет, Аграрния университет и Академията за музикално и танцово изкуство. 

По традиция ректорът проф. Динков връчи дипломите на пълните отличници, заедно с грамота, значка и парична награда. Инж. Гроздена Николова, също пълен отличник получи дипломата си от френския посланик дьо Кабан. 

Съюзът на хранителната промишленост връчи награди за най-добре защитени дипломни работи, а Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки връчи грамоти и две стипендии в размер на по 1350 всяка.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"
Битката на Денис срещу коварното заболяване продължава, даряват о...
Пловдив се включва в "Общата молитва за мир"
Днес затварят за движение булевард в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).