80% от изложителите на Есенния панаир в Пловдив са доволни от участието си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:23 / 03.11.2004
642
Според данните от социологическото проучване на агенция "Алфа рисърч" сред изложителите и посетителите, общите характеристики на Есенния панаир`2004 са "ползотворност", "деловитост", "добра организация” и „взаимноизгодно сътрудничество“, които се свързват с "добри очаквания за след панаирни сделки".
Близо 80% от изложителите отчитат ползотворно панаирно участие, 73%смятат да присъстват и на следващото издание. 48% от участниците дават висока оценка за сериозността на бизнес посетителите, а 57% смятат, че имат добри перспективи да постигнат целевите си обеми след изложбени сделки. Близо една трета от изложителите (31%) смятат, че тази година проявата е на по-високо ниво в сравнение с миналата. С около 50% се е повишил и делът на изложителите, взели участие в деловите прояви.
Основните преимущества на Есенния панаир според изложителите са традицията (55%) и популярността (32%). За три четвърти от изложителите участието на панаира носи престиж на фирмата, спомага за развитието на бизнеса и осигурява успешни делови срещи. Половината изложители смятат, че партньорството с панаира е взаимноизгодно и че панаирът се старае да подобрява предлаганите услуги.
Сред посетителите е най-голям делът на специалистите - 57%. Около 53% от посетителите са от нивото на висшия мениджмънт, от тях 17% са собственици на фирми. Влияние върху решенията за покупка във фирмата имат 65% от посетителите. От тях 16% еднолично взимат решение.
Около 98% (в сравнение с 81% през 2003 г.) от посетителите са удовлетворени от посещението на панаира. Налице е и значителен процент (66% в сравнение с 46% през 2003г.) посетители, които определят панаира тази година като по-добър.
На най-голям интерес сред специализираните изложби се е радвал Автосалонът - 39%, следван от Машиностроене (32%), Елтех (18%), Инфотех (15%), Аутотех (15%), Енеко (11%). Над 85% от посетителите ходят на еснното изложение от няколко години, а близо 91% смятат да отидат и на Есен`2005.
Наскоро директорът на Международния панаир Йордан Радев обяви, че печалбата на панаира за деветте месеца на годината се е увеличила със 107 процента спрямо миналата година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Мария Лалева с нова книга, ще я представи и в Пловдив
Електромобил и "Ауди" в лек сблъсък на "Гладстон"
Арестуваха и директора на Смолянския театър, полицаи го разпитват...
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).