9 години затвор за 395 пакета синтетичен наркотик

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:53 / 03.07.2013
1408
Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Джемил Али Хабиб на 9 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Той беше признат за виновен в това, че на 04.05.2012 г. в гр. Пловдив е държал с цел разпространение 395 пакета синтетичен наркотик "Bonzai" на стойност 19 623 лв., като деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

Джемил Хабиб живеел под наем в Пловдив. Често заминавал за кратко и после се връщал. При последното си заминаване Хабиб не предал никаква сума на наемодателя си и последният, без да влиза в помещението, сменил патрона на вратата. Тъй като забелязал, че в стаята все още се намират вещите на подсъдимия, решил да изчака няколко дни евентуалното завръщане на Хабиб, вместо да дава стаята под наем на друг човек. 

На 04.05.2012 г. Хабиб се завърнал след поредното си пътуване от Турция и установил, че патронът е сменен. Платил си наема за следващите няколко дни и хазяинът му дал новия ключ.

Същият ден полицейски служители провеждали оперативно-издирвателни мероприятия по линия на "Незаконно разпространение на наркотици". Около 21.30 часа посетили адреса, на който се намирала квартирата на Хабиб, тъй като същият бил известен като място, където се отдават стаи под наем на лица, временно пребиваващи в града. 

При проверката Хабиб, отваряйки им вратата, се опитал да изхвърли прозрачни пликчета със зелено-кафява растителна маса. Било извършено претърсване и открити наркотичните вещества.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).