Адвокати от Пловдив ще дават безплатни консултации

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:22 / 02.03.2024
5357
Към Адвокатска колегия - Пловдив отвори врати нов Регионален център за консултиране. Същият се намира в емблематичния дом "Васил Левски" на първия етаж, в стая №17А.

В него адвокати от колегията ще дежурят на ротационен принцип и ще предоставят безплатни правни консултации на жертви на домашно насилие и на лица с доходи, под прага на бедност.

При необходимост ще се подготвят документи за завеждане на дела и ще се осъществява и процесуално предствавителство. Центърът ще бъде особено полезен за жертвите на домашно насилие, тъй като със съдействието на адвокатите, пострадалите лица ще получават от съда заповед за незабавна защита в рамките на 24 часа. На интернет страницата на колегията ще бъдат обявявани дежурните за конкретната седмицата юристи.

Лентата беше прерязана от председателя на Адвокатска колегия Пловдив Георги Баев и председателя на Националното бюро за правна помощ - г-жа Наталия Илиева.

Центърът е втори за Пловдивска област. Първият е открит в края на 2022 година в Асеновград и работи изключително успешно за лицата, пострадали от домашно насилие.

На откриването присъстваха председателят на Националното бюро за правна помощ Наталия Илиева, Елена Чернева-Маркова – зам. омбудсман на България, Жени Павлова – зам.кмет на Община Пловдив, Тони Стойчева – кмет на район "Западен", Гергана Гатова – зам.-кмет Район "Централен", Иво Христев – зам.-кмет Район "Тракия, Марияна Шотева – председател Административен съд-Пловдив, Николинка Цветкова – зам. председател Окръжен съд Пловдив, Диляна Славова – зам. председател на Районен съд Пловдив и Даниела Дончева – Декан на юридически факултет на Пловдивския университет.

Телофонният номер на регионалния център за консултиране е 0886581153.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Затваряйте прозорците! Пожар в Маноле, при който гори патешка тор...
Специална комисия следи строителството и парите за стадион "Локом...
Община Пловдив дарява последния имот на АПИ за финалното довършва...
Доста амбициозна програма за ремонти на район "Западен" - лек гаф...
Култово! В Пловдив автобус върви по 4 линии наведнъж, пътниците п...
Район "Южен" с нова придобивка за над 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).