Адвокатите гневни на бюрокрацията в Пловдивския Районен съд

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
11:25 / 26.01.2007
1472
Реформата в адвокатурата приключи и тя функционира като една общност, която спокойно посреща европейските предизвикателства - това сочи отчетът за работата на Пловдивската Адвокатска колегия за изминалите 3 години. Пред Радио Пловдив председателят на колегията адвокат Емилия Недева заяви, че 2007-ма година отправя предизвикателства и пред адвокатите и пред магистратите по отношение на правоприлагането. Адвокатите са недоволни от бюрократичните нововъведения в работата на Пловдивския Районен съд - посочи Недева.

Тя каза, че напоследък се забелязва увеличаване на санкциите, налагани от съдиите на адвокатите, като често наказанията са незаконосъобразни. Адвокат Недева нарече "оглеждане в криво огледало" обвиненията, че често работата на магистратите се затруднява и дори блокира, заради умишлено неявяване на адвокатите по делата. Сега системата за правна помощ функционира много по - добре отпреди три години - категорична е председателката на пловдивската адвокатска гилдия. Емилия Недева съобщи, че най - честото дисциплинарно нарушение на адвокатите е, че забравят да си платят членския внос. Единични са случаите, по които се е произнесъл Адвокатският съд, като наказанията са предимно порицание и глоба. Недева отбеляза, че защитниците роптаят заради пропускателния режим в Съдебната палата в Пловдив, който не им отрежда отделен вход за достъп. Информацията е на радио Пловдив.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Петима кандидати за омбудсман на Пловдив
КАТ - Пловдив спи, полицията в Пловдив и тя спи
Денят в Пловдив започна с инцидент
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).