Адвокатка: В 3,00 часа през нощта съсед ми се обади да ми съобщи за климатика

Автор: Ивет Калчишкова
Коментари (7)
08:54 / 07.12.2023
21434
В редакцията на Plovdiv24.bg получихме сигнал от граждани във връзка с притеснително надвиснал климатик над оживен тротоар на ул. "Свети Горазд" в Пловдив.

Читателите ни се споделят, че металното тяло може да се откъсне от фасадата и да удари минувач.

От снимкит,е приложени в сигнала, виждаме, че под него е поставен трафопост, който допълнително внася паника у хората, защото едно евентуално падане може да го повреди и да предизвика пожар.

Репортер на Plovdiv24.bg се свърза с адвокат Нина Горанска, за да разкаже как се е стигнало до тази ситуация и какви мерки е предприела.

"Един ден преди инцидента Община Пловдив бяха изпратили екип на ОП "Паркове и градини", който подрязваше клоните на дърветата, застрашаващи гражданите. 

Домоуправителят и един от съседите са ги предупредили, че други две дървета също са опасни и че могат да убият някого. От дружеството са ги посъветвали да подадат сигнал и не са обърнали внимание на оплакването им.

В 3,00 часа през нощта съсед ми се обади да ми съобщи, че конкретните две дървета са паднали и са повредели климатика ми, фасадата и са откъснали двете ми монтирани камери. Освен моето имущество на другия ден пътна помощ цял ден извозваше коли, които бяха смачкани."

Дамата е пуснала сигнали към Община Пловдив, института по метеология и хидрология, МВР Пловдив и пожарна безопасност. 

Тя ни сподели, че е направила консултация със специалисти и те са я уверили, че климатикът не застрашава живота на преминаващите граждини и паркиращите автомобили.

В момента жената е в очакване на специалисти, които чрез огледи ще изготвят нужните документи и доказателства за колективен иск за поемане на щетите. 

Горанска изрази готовност да поправи климатика след всички проверки, но за момента състоянието му остава по този начин.

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Затваряйте прозорците! Пожар в Маноле, при който гори патешка тор...
Специална комисия следи строителството и парите за стадион "Локом...
Община Пловдив дарява последния имот на АПИ за финалното довършва...
Доста амбициозна програма за ремонти на район "Западен" - лек гаф...
Култово! В Пловдив автобус върви по 4 линии наведнъж, пътниците п...
Район "Южен" с нова придобивка за над 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).