Традиционното за Великден агнешко месо в търговската мрежа в Пловдив се продава на цени, стартиращи от 12 лв. за килограм, видя репортер на
Plovdiv24.bg. В различните магазини и бакалии по-често се намира на цени от около 13 лв., 13.30 лв., 13.50 лв., 14 лв. до 16 лв. за килограм.
Търговията с обредното месо е в разгара си, но търговци и граждани заявиха, че няма увеличение на цената. От първия ден, в който по магазините са започнали да предлагат агнешко, до момента няма промяна в цената му.
Това, което основно се предлага, са плешки или половин агне. По-рядко цяло, а още по-рядко се търси и предлага агнешка главичка, както и дреболии.
Според търговците се купуват плешки, защото по-лесно могат да се приготвят в домашни условия. Ако агнето е цяло, ще трябва да се носи във фурна, за да се изпече.