Агнешкото месо, традиционно за Великден, в търговската мрежа на Пловдив стартира от 12 лв. за килограм, показа репортерска проверка на
Plovdiv24.bg. В различните магазини и бакалии по-често се намира на цени от около 13 лв., 13.30 лв., 13.50 лв., 14 лв. до 16 лв. за килограм.
При различните разфасовки на месото също има вариации на цената. Задна четвърт агнешко стартира от 14.90 лв. за килограм, а предна четвърт се търгува за 11.90 лв. за килограм минимум. По-ниски са цените за дреболиите. Така например комплект агнешки дроб струва около 7-8 лв. за килограм.
Търговията с обредното месо е в разгара си, но търговци и граждани заявиха, че няма увеличение на цената. От първия ден, в който по магазините са започнали да предлагат агнешко, до момента няма промяна в цената му.
На повечето места агнешкото е българско, поне според табелите и търговците.