ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Акциите на “Гагарин БТ” заложени в ПИБ, и банковият надзор проверява сделките
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:09 / 28.11.2006Коментари (1)1148
Комисията за финансов надзор е сезирала БНБ за евентуални нарушения по кредитирането на двете сделки за “Пловдив Юрий Гагарин БТ”, научи Дарик по свои канали. Акциите на пловдивското предприятие са заложени като обезпечение на заемите в ПИБ, с чиито собственици се свързват новите стопани на дружеството.

Придобиването на 67% от акциите на първото приватизирано на борсата предприятие на тютюневия холдинг от офшорната компания “Баранко” и последвалото 3 дни по-късно прехвърляне на 18% на “Комсо тобако”, която е собственост на изпълнителния директор на “Гагарин” Венцислав Каймаканов и неговия брат Благой, е финансирано от една и съща банка по една и съща схема. Това е записано в сигнала, изпратен преди 10 дни до банковия надзор.

Финансовите надзорници са поискали БНБ да провери вътрешните правила за кредитиране в Първа Инвестиционна Банка. Според тях буди подозрение факта, че банката е отпуснала милиони на две дружества без никакви активи и история, които са регистрирани дни преди покупката на “Гагарин” на фондовата борса.

Комисията за финансов надзор /КФН/ още не е приключила проверката на сделките за продажбата на акции на пловдивското предприятие, казаха от там. Продължава проучването на надзора дали собствениците на офшорката “Баранко” и на “Комсо тобако” са свързани лица по смисъла на закона. КФН ще търси евентуално споразумение между двете компании за упражняване на правото на глас при управлението на “Гагарин”, като ще провери и гласуването при днешното извънредно акционерно събрание на дружеството, на което новите собственици официално влязоха във владение.

Акционерите днес намалиха броя на членовете на директорския съвет от петима на трима. В новия борд влизат юристката Преслава Караджова, рентгенологът П. Хитров, а изпълнителен директор очаквано остава Венцислав Каймаканов. С промяна в Устава на новия борд са делегирани сериозни права да взема /без да свиква акционерите/ решения за съществени промени в дейността на дружеството, за инвестиционни кредити, за закриване на търговско предприятие или за отдаване под наем на значителна част от завода. Информацията е на Дарик радио.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
rich
на 02.12.2006 г.
0
 
 
Цялата далавера е абсолютно ясна .Сега само се вдига малко шум за заблуда .Групата е депутат,лачев ,каймаканов-поставено лице и естествено банка.Така продаваме България !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: