Ако не сте съгласни с новото име на Бетонния мост, сега е времето за мнения

Автор: Данислава Вълкова
Коментари (14)
15:20 / 10.08.2024
51782
Промяна или по-скоро именуване на известния в Пловдив Бетонен мост е на дневен ред, видя Plovdiv24.bg в сайта на Общината. Предложението на групата общински съветници от “Браво, Пловдив" е съоръжението да носи името Тодор Александров. Идеята е да се именува "мост Тодор Александров“ или "Александров мост“ по подобие на други световно известни градове - Лондон Millenium Bridge, Tower Bridge; Будапеща: Петьофи, "Мост на свободата“

По закон предложението трябва да бъде разгласено на широката публика и в рамките на 1 месец да натрупа мнения, предложения или възражения преди да бъде прието на сесия на Общинския съвет.

Мостът свързва район Централен и центъра на Пловдив с квартал "Кючук Париж“. Същият е изграден от хора от Вардарска и Егейска Македония, които са потърсили и намерили в Пловдив спасение и възможност да продължат своя живот.

Поради това, ако съоръжението носи името на Тодор Александров, това ще бъде не само уважение към личността на Тодор Александров, но и ще бъде един своеобразен "мост“ на запазване паметта на всички хора, които са намерили своя нов дом в квартала“, пише в предложението на "Браво, Пловдив“.

Предложението е публикувано на сайта на община Пловдив на 30 юли, което означава, че до 30 август гражданите имат право да кажат своето мнение по въпроса, за да бъде взето окончателно решение.

Виж коментарите (14)

Още по темата (3):
12.09.2024 Официално: Бетонният мост в Пловдив има ново име
12.09.2024 Подариха на съветниците портрет на Тодор Александров. Ще носи ли Бетонният мост това име?
11.07.2024 Предложиха Бетонният мост в Пловдив да се нарича по друг начин
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежък пътен инцидент на Околовръстното на Пловдив
Сериозна ВиК авария остави без вода част от пловдивчани
Няма излизане от Кючука, тапата е огромна, шофьори питат кмета от...
Днес отваря врати най-евтиното място за хапване в Пловдив
Съветничка: Срамен цирей в центъра на Пловдив
Полиция и линейка на пловдивски булевард заради инцидент


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).