ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Активисти блокираха "Тримонциум". Турско обединение учредено в нелегалност.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:50 / 22.05.2006Коментари (15)1274
©
Национално турско обединение беше учредено вчера от скандалния Мендерес Кунгюн, който от месеци събира подписи за признаване на турския за втори официален език в България. То е създадено от 50 делегати и документите за регистрацията му ще бъдат внесени в Пловдивския окръжен съд до дни, предадоха Дарик радио и БНР.

Мястото на учредителната сбирка остана в пълна мъгла. По предварителна информация Кунгюн пожелал сбирката да е в пловдивския хотел "Тримонциум" и сградата попадна в двойна обсада от полиция и младежи на ВМРО. Те обаче не видяха и следа от учредителите. По-късно "Дарик" радио съобщи, че учредителната сбирка е станала на сакралния за БСП връх Бузлуджа. Пред други медии Кунгюн само уточни, че е събрал хората си в български град, но не Пловдив. "Сега" не го откри за коментар.

Управата на "Тримонциум" категорично е отказала зала за сбирката. Говорителят Ертен Късова обясни, че в продължение на седмици организаторите твърдели, че ще правят конференция за евроинтеграцията на малцинствата. "Хотелът е турски, но политиката му е да стои далеч от политиката", каза Късова.

60-ина членове на младежката организация на ВМРО обаче обсадиха вчера хотела, твърдо решени да се уверят лично, че там няма да се държат антибългарски речи на турски език. За всеки случай районът беше отцепен и от полиция. Кунгюн и хората му обаче така и не се появиха.

"Тази личност е просто един провокатор", коментира междувременно президентът Първанов. Той припомни, че преди време е сезирал главния прокурор за дейността на Адем Кенан. Според държавния глава прокуратурата трябва да се самосезира, да се запознае с документите и с реалните действия на този кръг. "Той не е голям, но би могъл да има голям ефект от неговата дейност", предупреди Първанов.

КОЙ Е ТОЙ
Мендерес Кунгюн е бивш член на СДС. На 19 февруари в декларация до парламента и посланиците на всички европейски държави у нас от името на сдружението "Миллет Тракия" и Националната асоциация на малцинствата той поиска промяна в конституцията, която да признае турско национално малцинство в България. Кунгюн настоя още за признаването на турския като втори официален език у нас.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
РАДИКАЛКА
на 22.05.2006 г.
0
 
 
До анонимния за адвокатчетата! Уважаеми, какво правят и какво не правят адвакатите в Пловдив и България не е твоя работа! Техните правомощия са строго регламентирани в Закона за адвокатурата! А по въпроса за това колко университета има и колко души се дипломират по специалността "Право", ако имаш нещо против се обърни към МОН и Комисията по акредитация на Висшите училища в страната!!!!!
РАДИКАЛКА
на 22.05.2006 г.
0
 
 
Аз си мисля, че въпросният Кунгюн иска да вдигне шум и да разлае кучетата, че видите ли в България има турско малцинство и много внимавайте, вие навсякъде му погазвате правата. Мислете му ако решите да реализирате идеите от речите на Волен Сидеров. Моментът не е случаен, а е внимателно подбран, точно след доклада на Европейската комисия и точно когато към България се гледа много внимателно от всички страни. Искам да попитам уважаемия г-н Кунгюн, той чувства ли се по някакъв начин застрашен и дискриминиран поради своята етническа принадлежност. В момента в България от страх да не дискриминираме този и онзи НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ НАЙ ДИСКРИМИНИРАНИ! Да, България е модел за етническа толерантност и търпимост и мирно и приятелско съжителстване между всички етноси, ОБАЧЕ НЯМА ДА ИМ ПОЗВОЛИМ ДА НИ СЕ КАЧАТ НА ГЛАВИТЕ Я! Защо в Америка и китайци, и италианци, и гърци, и мексиканци, и всякакви други с гордост се наричат американци и спазват американската конституция като най-свещен закон, а ние тука да не можем?!?!
ismet hristov
на 22.05.2006 г.
0
 
 
slusayteme dobre bratya bilgari asim turcen no rodensam viv bilgariya as stevi kaja moyto imneniye tovasa poleticeski nomera no niye mejdonas namadase prebiyem te iskat dani razdelat kato sirbite i bosn kato turcite i kurdite kakto i rusiya tovasa poletiki na golemite nyama bg tr cga dosega robotihme yadahme plakahme isesmahme iste vinagi taka momceta mojete dakajete toz negromoten zaikif si misli
BNS
на 22.05.2006 г.
0
 
 
За всички истински Българи! www.bgns.net
BNS
на 22.05.2006 г.
0
 
 
За всички истински Българи! www.bgns.net
BNS
на 22.05.2006 г.
0
 
 
За всички истински Българи! www.bgns.net
Миро
на 22.05.2006 г.
0
 
 
Българи! Призовавам Ви да не уставате безучасти, към турската инвазия! Неможе след 5 век тормоз, ние да ги допескаме да се намесват в държавата! За какво умряха Ботев и Левски? За да има новини на турски ли? Нека се убединем и да защитим България! Бъдете Българи и защитавайте Българските ценности и права, за да я има България утре!
Aнонимен
на 22.05.2006 г.
0
 
 
Така е. Бай Тошо навремето е бил прав струва ми се.
Aнонимен
на 22.05.2006 г.
0
 
 
Към тези двамата под мен: Ами заведете граждански дела! Лесно е да мрънкаш по форумите, ама действия - никакви!!!
Aнонимен
на 22.05.2006 г.
0
 
 
Няма съд момчета. Първо бой а после там дето турския е официален.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Да помогнем! Внук на "жълто-черна" легенда се бори с тежка болест
Първа лига, сезон 2024/2025
Подхвърлиха бебе пред къща в Айтос
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: