Александър Константинов: Цари пълен батак с картите за транспорт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:51 / 07.07.2009
2235
Пълен батак цари с транспортните карти, тъй като от 1999 г. насам са взети поне 10 нови решения от ОбС. В същото време старите не са отменени.

"Хванал съм се за главата. Има решения, които взаимно си противоречат", призна зам.-кметът Александър Константинов. Вчера той проверяваше онлайн всички издавани през годините решения на ОбС.

"Важат ли картите на учениците през уикенда?", попита Константинов и веднага отговори, че никой не може да отговори на този въпрос.

Неясно било и преференциалното пътуване на пенсионери, тъй като през годините възрастовата граница се вдигнала, но никой не се сетил да отмени предишните разпоредби. Още по-объркан бил казусът с това, кой издава картите, а също и с определените 3 млн. лв. компенсации за преференциалното пътуване. Като капак превозвачите пропищели от карти-менте и искали час по-скоро общината да въведе нови правила и защити за транспортните документи.

"До края на месеца ще бъде изготвена цялостна програма за пътуването в масовия градски транпорт. Всички безумни решения трябва да бъдат отменени", категоричен бе Константинов. Той е възложил задачата на стопанската дирекция и на ОП "Контрол и управление на транспорта". Програмата трябва да бъде внесена за разглеждане на заседанието на ОбС в началото на август, тъй като иде време за издаване на нови транспортни карти.

Все още не може да се каже дали ще има повишаване на цените и ограничения в преференциите.

Източник: в. "Труд" - Пловдив


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Пловдивчанка: Проклятие е да живееш в този град!
Снимка на странно монтиран климатик в Пловдив тотален хит в мрежа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).