Александър Скалд представя дебютния си роман "Вой" в Природонаучния музей в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:13 / 02.10.2023
2277
Регионален природонаучен музей - Пловдив и издателство "Ерове“ канят пловдивчани и гости на града на представяне на дебютния роман "Вой“ на талантливия Александър Скалд. Събитието ще се състои на 4 октомври 2023 г. от 19:00 часа в зала "Планетариум“.

Александър Петров, който твори под псевдонима Александър Скалд, е докторант по екология и опазване на екосистемите в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“. От работата си в Природонаучния музей в Пловдив като уредник на залата с живи тропически пеперуди "Тропик“ става известен като "Повелителят на пеперудите“. Бил е чест гост в различни телевизионни и радио предавания, сред които "Часът на Милен Цветков", "Вечерта на Северозапада" и сутрешните блокове на националните телевизии, автор е на научно-популярни статии за списание "8“.

Александър Петров води онлайн образователно предаване за българската природа "Пъдпъдък дейли“, в което се поднасят непознати или се "изправят" криворазбрани сведения за дивите обитатели на България.

"Ерове“ е малко семейно издателство, основано от Тодор и Атанаска Станчеви, етнолози по призвание и професия, което стартира смело с превода на "Дивашка жътва“ през 2016 г. Името му идва от общото название на две от най-характерните и специфични букви в българската азбука – голям и малък ер. Наречено е така, защото книгите излизащи под този знак са точно такива – с характер и за специална публика. "Ерове“ дава шанс, както на добри художествени истории, така и на силни документални текстове и обича да работи с български автори.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наплив от желаещи да учат в Пловдивския университет
Скоба и фиш за два мерцедеса в Пловдив
КТ "Подкрепа": Скандална директорка на училище в Пловдив отдавна ...
Нов епизод на "Бързи и яростни" в Пловдив, този път в 5.30 ч. сут...
Д-р Бацелова от Пловдив: Не забравяйте репелент, когато стягате б...
Премиера на "Кармен" на Античния театър днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).