Алианс Франсез започва учебна година с безброй предстоящи предизвикателства

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:04 / 09.09.2011
1060
Бивши и настоящи ученици от
ОМГ "Акад. К. Попов":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ЕГ "Иван Вазов":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ФЕГ "Екзюпери":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Тази есен Алианс Франсез започва новата учебна година с безброй предстоящи предизвикателства!

Най-напред наш дълг е да благодарим на гимназистите доброволци от ОМГ "Акад. Кирил Попов" , ЕГ "Иван Вазов" и ФЕГ "Антоан дьо Сент-Екзюпери" за техния всеотдаен труд и съзнателност, които помагаха при провеждането на 8-мото издание на Международния фестивал за франкофонска песен "Златен ключ"- Пловдив 2011. Всички те ще получат френски атестации, а седем от тях ще бъдат отличени със специални награди.

Като културно-образователна институция и Почетно консултво на Република Франция, Алианс Франсез Пловдив подготвя много изненади и разнообразни прояви, една от които е изложбата "Архивите на планетата 1911-2011" на богатия френски банкер и филантроп Албер Кан."Архивите на планетата", замислени през 1911г., част от които са аутохроми, представени в 3D формат, са резултат от няколко фотографски и кинематографски кампании, осъществени в 52 страни и представят как "един французин фотографира света". 41 аутохрома, част от тази изложбата, са изображения от България в периода 1913-1918 година. Тази уникална изложба ще бъде представена в Пловдив през есента.

Със своите "архиви" този блестящ френски мислител полага дипломацията в услуга на запазване и поддържане на мира. Той е бил убеден, че опознаването на различните култури ще насърчи мирните отношения между народите и ще способства за предотвратяването на нова война, чието задаване той предчувства. Като един от първите "граждани на света" Албер Кан е родоначалник на нов път, защото идеите му от началото на миналия век за постигане на разбирателство между хората по цял свят, на основата на културно общуване са актуални и днес.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).