Андреа Бенини гостува в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:45 / 01.03.2013
1104
Днес, 1-ви март, в Пловдив ще гостува италианецът Андреа Бенини, познат в музикалния свят чрез проекта Мop Mop. Той ще представи на българската публика своя модерен поглед върху съкровището джаз и неговите разновидности под формата на DJ сет изцяло на винили. Събитието е част от турнето "Isle Of Magic", промотиращо предстоящия нов албум, а удоволствието да бъде любезен домакин се пада на клуб "Грамофон".

Андреа Бенини е роден в Чезена, Италия, но от известно време живее и твори в Берлин. Човекът е отдал живота си на музиката по всякакъв възможен начин - изучавал я е в Болонския университет, бил е журналист за списание "Percussioni", а още от детска възраст свири на китара и барабани. В ролята на продуцент може да се похвали с ремикси за имена като Bajka и Jazzinvaders, участия в компилации, подкрепа от радио водещи като Джайлс Питърсън, a наскоро и участие в саундтрака към филма на Уди Алън "На Рим с любов".

От 2005 насам енергията му е концентрирана основно в Mop Mop - фънк/афро/джаз банда, която може да се похвали с три издадени албума - за Tam Tam Studio Recordings (Италия) и INFRACom! (Германия). Четвъртият, в който участва фънк легендата Фред Уесли, ще излезе ден-два след българското участие на Бенини и ще носи марката на германския Agogo Records. Озаглавен е "Isle of Magic" - това е саундтракът към въображаемия живот на музикантите, в който те живеят на измислен остров, където "ловят риба, готвят и свирят, а през нощта практикуват вуду ритуали". 

Такова приказно изживяване можем да очакваме и от DJ сетовете на Бенини, които винаги са изпълнени на плочи и като при всеки музикален ценител обхващат широк диапазон течения. Феновете на афро, фънк, джаз, буги и тропическото звучене ще останат очаровани, но нека и всички останали се чувстват поканени да погъделичкат сетивата си. А ако ви трябва още, за да се убедите - http://www.mopmop.com.

Фейсбук събитие: http://www.facebook.com/events/502798946425589/.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Абсолютно безобразие, вече имаме и инцидент тук!
Изнасят данни за развитието на пазара на жилищни имоти в Пловдив
БМВ излетя от кръстовище в Пловдив - няма ни шофьор, ни номера
Днес спират движението по част от пловдивски булевард
Пловдив чества Независимостта на България
Демонстрации на американски автомобили в Пловдив учат как да бъде...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).