ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Андрей Пантев: Без да обругаваме другите заявяваме, че сме различни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:09 / 06.06.2009Коментари (0)1240
©
В името на българското единство вашите предци се отказаха да бъдат столичани, днес нашият повик-апел към вас е, оттук да започне онова европейски единство, което започва с името на България чрез тази коалиция и тази парламентарна група. Това бяха първите думи на проф. Андрей Пантев, когото хилядното множество многократно аплодира по време на заключителния митинг-концерт на Античния театър в Пловдив.

През деня журналистите се шегуваха, че дъжд от запад може да попречи на събитието но Сергей Станишев е уредил въпроса. Шегата стана факт, когато в 19. 30 рукналия, не само на пл. „Стефан Стамболов", дъжд спря с появата на Станишев и хора от ръководството на БСП. Хора от съседните кафенета се измъкнаха изпод тентите и тръгнаха към Античния. Големи тумби от съпартийци и симпатизанти на премиера вече изкачваха южните стълби, за да стигнат навреме за концерта.

Тук представяме една листа от хора полиглоти, ерудити - кой от тях ще плюе със злъч и злорадство тогава, когато България е порицана, просто защото правителството не е от тяхната партия, попита в словото си професорът и продължи: кой от тях ще клевети собственото си отечество? Защото до голяма степен негативният имидж за нас, наред с всичките ни собствени безобразия, се дължи именно на подобни клевети, внушения и раболепия. Тук имаме хора, които са доказали, че няма да се съблазнят от комплименти, заплати, проекти и подаръци, от пътувания, от кортежи - това е нашето различие от другите, подчерта Пантев и амфитеатърът отново го аплодира.

Това е нашето право, без да обругаваме другите, да кажем, че сме различни в онзи позитивен смисъл, по който винаги досега са ни разпознавали - не може да има единна Европа без нерегулирана, не нивелирана, несправедлива в социално отношения Европа. Ние не отиваме в Европа само да защитаваме, ЕП не е хиподрум за конни надбягвания, нито тепих за пехливани. ЕС е съюзническа система, институция, но съвсем друго е, братя и сестри, да имаш човек, който не се е самозабравил, който не е получил мания за величие, който да не се докарва, а да отстоява това, което днес говорим. Нека да оставим националния парламент да реши кой, как и кога ще управлява България, призова Пантев. В ЕП трябва да сме единни, когато нашият имидж все още е накърнен, корозиран, все още, смея ли да кажа - ако не силно, леко негативен. Той ще бъде възстановен, изравнен с другите от тези хора, които ще се изправят след малко пред вас, гарантира професорът.

Публиката аплодира възторжено и председателят на БСП и премиер на България Сергей Станишев, засвидетелства любовта си на Стефан Данаилов, който ще води партийната листа на левицата в Пловдив и ще се изправи като мажоритарен кандидат срещу други достойни българи. Радушно бяха посрещнати и кандидатите за членове на ЕП, водачи на листи за национален парламент, партийни активисти и особено участниците в концерта - струнен квартет „Стрингс", които посрещаха поизмокрените граждани, великолепните „Булгара", които доказват непрекъснато джаз приложението на българските народни инструменти, великолепните певици от „Ева квартет", ансамбълът на Нешка Робева, който вече съперничи на най-добрите фолклорни групи и неостаряващият Георги Христов с балет „Веда джуниър". Фойерверки на Античния театър в Пловдив сложиха точка на една спокойна кампания и начало на следващата.

 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: