Ангел Славов участва в конференция "Умните градове" в Будапеща

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:18
316
Заместник-кметът по обществен ред и сигурност в община Пловдив Ангел Славов участва на събранието на кметове на големи градове от Централна и Източна Европа, което беше на тема “Умните градове“, което се проведе на 23 и 24 септември в унгарската столица Будапеща. По време на конференцията бяха разгледани нови разработки и иновативни решения за трансформирането на съвременните градове в умни такива.

Умните градове използват технологии и данни, за да подобрят качеството на живот на жителите, да оптимизират ресурсите и да подобрят услугите. Те могат да наблюдават и управляват трафика, обществения транспорт, енергията и отпадъците. Това позволява на градските власти да вземат информирани решения, които подобряват ефективността, намаляват разходите и увеличават устойчивостта.

По време на конференцията заместник-кметът Ангел Славов се срещна с представители на международни иновативни компании от ИТ сферата, с които бяха обсъдени добри практики. Той взе участие и в панелна дискусия, посветена на обществения транспорт и интелигентната мобилност.

На форума присъстваха бившият президент на Република България Росен Плевнелиев, кметове и заместник-кметове от България, Кипър, Гърция, Република Северна Македония, Косово, Черна Гора, бизнес лидери и представители на неправителствения сектор.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
След статия на Plovdiv24.bg оправиха поредната нередност в Пловди...
Километрично задръстване на магистрала "Тракия"
Отлична новина дойде от най-голямата болница в Пловдив
Легенда идва в Пловдив
В Пловдив търсят жилища за хиляди работници от заводите, правят с...
Живелият с труп вече е в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).