Антикризисна програма ще реже разходи отвсякъде в община Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:26 / 29.07.2009
2989
До една седмица специална комисия да представи антикризисна програма е разпоредил Славчо Атанасов тази сутрин още в първия ден след завръщането си от платен годишен отпуск, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Ще се реже отвсякъде, колкото и болезнено да бъде, но няма да харчим нещо, което на практика го няма", мотивира се кметът. Той призна, че кризата се усеща все по-осезателно и поради тази причина приходната част от бюджета сериозно закъсва.

Било му е представено подобие на антикризисна програма, поръчана от заместващия го Петко Атанасов, но не останал доволен, поради липса на конкретика. Примерно там пишело: "Съкращаване разходите на администрацията", но без никакви цифри. "Искам точни мерки и параметри колко и какви разходи ще се съкращават. Като кмет аз не мога да си позволя да харчим от бюджета за следващата година. Ще се простираме според чергата си - тя не се оказа толкова голяма, колкото изглеждаше преди година", смята кметът.

Ще бъдат орязани и разходите, предвидени за капиталовото строителство, но ще се пипа много прецизно след внимателен разговор с шефа на дирекцията инж. Тошо Пашов. Многобройните инфраструктурни обекти, заради които в момента Пловдив е като строителна площадка, ще бъдат довършени, ангажира се Атанасов, но следващи етапи на строителната програма може да се наложи да бъдат поотложени във времето. Кметът продължава да смята, че 30-милионният заем за реконструкцията на малките улици, около който в момента се преговаря с Европейската банка за възстановяване и развитие е стратегически за общината, но последната дума за неговата целесъобразност в момента на криза ще имат финансистите.

Антикризисната програма ще бъде публично огласена на 5 август и най-вероятно внесена за гласуване от Общинския съвет още на първата му есенна сесия на 17 септември.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (0)

Още по темата (8):
05.08.2009 С близо 5 милиона лева общината свива разходите си
05.08.2009 Представят антикризисната програма
04.08.2009 Проверяват един по един сключените от общината граждански договори
04.08.2009 Личен пример по време на криза: Кметът се вози с личния автомобил
03.08.2009 Общински служители с по няколко дохода
03.08.2009 Кризата настъпва, Славчо Атанасов обещава да не спира уличните лампи
Още новини от Новини от Пловдив:
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Пловдивчанка: Проклятие е да живееш в този град!
Снимка на странно монтиран климатик в Пловдив тотален хит в мрежа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).