Антимафиоти разкриха терористична група и предотвратиха бомбен атентат

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
23:07 / 30.09.2004
708
43 тротилови пресовки от по 400 грама с общо тегло 17.2 кг са намерени и иззети при спецоперация на служители на НСБОП и колегите им от РДВР-Стара Загора и РДВР-Пловдив, съобщи пресцентърът на МВР. Разкрита е и организираната престъпна група, занимавала се със съхранението и търговията на взривните вещества.
Пресовките са открити в района на р. Тунджа под язовир Копринка, където са били съхранявани в частна вила, собственост на Вельо Н. (27 г.) от казанлъшкото село Копринка. В хода на оперативните действия се изяснили и останалите членове на групата, ангажирани в престъпната дейност: съселяните му Орхан Б. (21 г.) и Борис Ю. (17 г.).
Вельо Н., осъждан за кражби на МПС, е задържан за 72 часа. Срещу него е внесено искане за вземане на постоянна мярка “задържане под стража”. Пълнолетният му съучастник Орхан Б. е в полицейския арест за 24 часа.
Операцията по залавянето им е започнала преди около един месец, когато са постъпили оперативни данни, че са подготвяни големи взривове в страната - каза директорът на НСБОП ген. Петров, цитиран от Дарик радио. Според директора на РДВР – Стара Загора ген. Михайлов, в Казанлък са задържани още 2 лица, които са подготвяли взривяването на длъжностно лице. Те са хванати с 2 килограма взрив, достатъчен да срути цял квартал.
Според ген. Михайлов голямото количество взрив е индикация, че “ще гръмне бомба в голям мащаб”. Знаем кой е поръчителят, знаем и за кого е била предназначена бомбата, но успяхме да предотвратим голям атентат, допълни той.
Според главния секретар на МВР ген.-лейтенант Бойко Борисов, такива престъпници трябва да бъдат третирани като терористична група. Предотвратен е бомбен атентат в Стара Загора; говорим за изготвянето на бомба с мощност около 2 кг, която е била предназначена за длъжностно лице от Стара Загора - каза ген. Борисов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Мария Лалева с нова книга, ще я представи и в Пловдив
Електромобил и "Ауди" в лек сблъсък на "Гладстон"
Арестуваха и директора на Смолянския театър, полицаи го разпитват...
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).