Антимафиотите иззели компютри и цистерни на “Инса ойл”

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:30 / 21.03.2006
2409
Рафинерията за горива "Инса ойл" е замесена в преработка на контрабандно внесно гориво, заявиха пред Дарик близки до разследването на фирмата от Раковски. През инсталациите е минавал евродизел, който по документи е внасян като корабно гориво или като газьол, за които се дължи многократно по-нисък акциз.

По информация от НС БОП чистата печалба от тази схема е 50 млн. лв годишно. Собственикът на "Инса ойл" Георги Самуилов определи акцията на РЗ БОП като "тенденциозна и поръчана от конкуренти" и се закани да подаде жалби до министъра на вътрешните работи Румен Петков, Военна прокуратира и да сезира европейския парламент.

По време на проверката в рафинерията миналата седмица Самуилов бе в чужбина. Тогава са били задържани няколко негови цистерни, за да се направи анализ на фракциите, съдържащи се в превозваното гориво. Според експерти сложните физико- химични експертизи могат да отнемат няколко месеца. При акцията на антитерористите са били иззети и компютрите на фирмата, които също се проверяват. Информацията е на Дарик радио.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Разбраха се: Общините Пловдив и "Марица" решиха за транспорта на ...
Съдът в Пловдив пусна срещу 50 000 лева арестувания диригент
Лекарка от Пловдив обясни защо преяждаме и качваме килограми, пос...
Пловдивският университет открива новата академична година
Много големи проблеми с водата в Пловдив от днес
Преподавател в ПУ: Изследователите казват, че са необходими 6 дес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).