Апелативният съд призна бившия кмет на Ракитово за виновен по обвинение за злоупотреба със средства

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:03 / 21.07.2010
1556
Апелативният съд в Пловдив отмени присъда, постановена от Окръжен съд-Пазарджик в частта, с която бившият кмет на Ракитово Димитър Андонов бе признат за невинен по обвинение за злоупотреба със средства, отпуснати за ликвидиране на последствия от бедствия и аварии. Това съобщи Маринела Георгиева от администрацията на Окръжния съд в Пазарджик.

Въззивната инстанция призна подсъдимия Андонов за виновен в това, че като кмет на община Ракитово в нарушение на чл. 36а, т.1 от Правилника за организацията и дейността по предотвратяване и ликвидиране на последствията при бедствия, аварии и катастрофи, се е разпоредил с бюджетни средства в размер на 24 573 лв. не по предназначението им от резерва за неотложни разходи по Закона за държавния бюджет за 2004 г., предоставени за ремонт на три улици в град Костандово, а е ремонтирана само една улица в града. На основание чл. 78а, ал.1 от НК подсъдимият е освободен от наказателна отговорност и му е наложено административно наказание глоба в размер на 600 лева. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване и протест.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Деца с тротинетки се потрошиха в Пловдив
Поредно ПТП в Пловдив
Утре правят първа копка на проекта, за който в Пловдив се говори ...
Прокуратурата: Не следва да се изнасят повече данни от разследван...
Тези са кандидатите за депутати на ПП-ДБ в Пловдив
Пускат за движение новия мост над река Марица


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).